Blynai, lietiniai, sklindžiai, tortai, citrininis tortas, blynų tortas, blynų pyragas
Kategorija: Blynai
Ingredientai
- Maskarponės sūris: 250 g
- Kefyras: 300 ml
- Soda: 1 a. š.
- Kiaušiniai: 3 vnt.
- Druska: žiupsnelis
- Cukrus: pagal skonį
- Vanilinis cukrus: pagal skonį
- Miltai: tiek, kad susidarytų tinkama konsistencija
Recepto paruošimas
1. Į dubenį sudėkite maskarponės sūrį ir kefyrą. Maišykite, kol ingredientai tolygiai susimaišys.
2. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir vanilinio cukraus pagal skonį.
3. Vėl viską gerai išplakite.
4. Įberkite sodos ir vėl lengvai išmaišykite.
5. Pamažu berkite miltus, kol tešla taps norimos konsistencijos – turėtų būti tiršta, bet lengvai teka.
6. Leiskite tešlai pastovėti keletą minučių.
7. Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek aliejaus.
8. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę ir kepkite, kol blynų paviršius taps burbulų pilnas.
9. Apverskite ir kepkite dar keletą minučių, kol gražiai apskrus.
10. Patiekite blynus su pasirinktais priedais: uogiene, šviežiomis uogomis, medumi ar grietine.
11. Santrauka:Šie purūs maskarponės ir kefyro blynai – puikus pasirinkimas bet kuriam dienos metu. Kreminė tekstūra ir lengvas rūgštumas suteikia blynams unikalų skonį, o priedų pasirinkimas leidžia kiekvienam susikurti savo mėgstamą derinį.