Brokolių apkepas su kukurūzais ir ryžių plutele
Kategorija: Apkepai
Ingredientai
- 0.5 arb. š. Druskos
- 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
- 100g Svogūnų
- 100ml Pieno
- 5vnt. Kiaušinių
- 40g Feta sūrio
- 1vnt. Šviežių žalumynų
- 0.5vnt. Čili pipirų
- 1 arb. š. Muskato
- 380g Rudų ryžių (virtų)
- 200g Konservuotų kukurūzų
- 200g Brokolių
Gaminimas
- Pradedame nuo ryžių plutelės: vieną kiaušinį sumaišome su virtais ryžiais didesniame inde.
- Gautą masę pilame į kepimo indą (kad apsemtų apie 1/4 dalį) ir dedame į įkaitintą orkaitę, kurioje kepame apie 7-8 minutes, kol ryžiai su kiaušiniu švelniai pagels.
- Kol brokolių apkepo plutelė keps, pasidarome užpilą. Inde sumaišome 4 kiaušinus, pieną, pjaustytus brokolius, smulkintus svogūnus, prieskonines žoleles, feta sūrį (jei turime), druską ir pipirus, dedame malto muskato, konservuotus kukurūzus, smulkino aštraus pipiro ir gerai išmaišome.
- Brokolių masę pilame ant keptos ryžių plutelės ir kišame į orkaite, kur kepame apie 30-40 min.
- Patiekti šiltą.
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Vegetariška Korma
Jautienos antrekotas keptuvėje
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kesadilija (Quesadilla) su feta sūriu
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
MAKARONAI SU TUNU IR KONSERVUOTAIS KUKURŪZAIS
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Kepto kalafioro mišrainė su feta sūriu
Lengvai pagaminamas daržovių troškinys
Lazanija su vištiena
Karštas špinatų ir artišokų padažas
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
Vištienos apkepas su daržovėmis
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Čili sriuba su faršu
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis