Brokolių ir šoninės apkepas
Kategorija: Apkepai
Tokį brokolių ir šoninės apkepą gaminau jau keletą kartų. Ganėtinai greita ir super skanu. Pamėginkite! Net mano vaikai gyrė ir valgė brokolius, nors įprastai jų neliečia. :)
Ingredientai
1. Pirmiausia išmaišykite visus pagrindui nurodytus ingredientus. Įpilame vandens tiek, kad tešlą būtų įmanoma sulipdyti.
2. Tada tešlą iškočiojame ir įdedame į kepimo formą, prie jos priremdami.
3. Ant tešlos uždedame kepimo popierių bei įberiame pupelių arba kitų kruopų ir įdedame tešlą į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
4. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 10 minučių.
5. Po to išimame kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepame maždaug 5 minutes.
6. Pakepiname keptuvėje šoninę ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių, kol ši tamps trapi.
7. Brokolius sudedame į verdanti vandenį ir apverdame maždaug 4-5 minutes, nuliejame šaltu vandeniu.
8. Tolygiai išdėliojame virtus brokolius ir šoninę ant pagrindo, viršų apiberiame sutarkuotu sūriu.
9. Tada sumaišome pieną, grietinėlę, kiaušinius, druską, pipirus bei muskato riešutą.
10. Supilame kiaušinių bei grietinėlės kremą ant pagrindo su brokoliais ir sūriu.
11. Kepame maždaug 25-30 minučių, iškepus leidžiame apkepui 10 minučių apstingti. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- Pagrindui:
- kvietiniai miltai: 90 gramų
- ruginiai miltai: 100 gramų
- šaltas vanduo: ~6-8 šaukštų
- aliejus: 3 šaukštų
- druska
- Įdarui:
- supjaustyta šoninė: 4 juostelių
- brokoliai: 1 (supjaustyto žiedynais)
- tarkuotas sūris: 1 stiklinės
- pienas: trijų ketvirtadalių puodelio
- grietinėlė: 0,5 puodelio
- kiaušiniai: 5
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti juodieji pipirai
- tarkuotas muskato riešutas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išmaišykite visus pagrindui nurodytus ingredientus. Įpilame vandens tiek, kad tešlą būtų įmanoma sulipdyti.
2. Tada tešlą iškočiojame ir įdedame į kepimo formą, prie jos priremdami.
3. Ant tešlos uždedame kepimo popierių bei įberiame pupelių arba kitų kruopų ir įdedame tešlą į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
4. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdedame į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 10 minučių.
5. Po to išimame kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepame maždaug 5 minutes.
6. Pakepiname keptuvėje šoninę ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių, kol ši tamps trapi.
7. Brokolius sudedame į verdanti vandenį ir apverdame maždaug 4-5 minutes, nuliejame šaltu vandeniu.
8. Tolygiai išdėliojame virtus brokolius ir šoninę ant pagrindo, viršų apiberiame sutarkuotu sūriu.
9. Tada sumaišome pieną, grietinėlę, kiaušinius, druską, pipirus bei muskato riešutą.
10. Supilame kiaušinių bei grietinėlės kremą ant pagrindo su brokoliais ir sūriu.
11. Kepame maždaug 25-30 minučių, iškepus leidžiame apkepui 10 minučių apstingti. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
apkepas, brokoliai, sonine, miltai, aliejus, druska, ruginiai miltai, kvietiniai miltai, suris, pienas, grietine, kiausiniai, riesutai, muskatas, muskato riesutai, pipirai
Krabų mėsos ir špinatų užkepas - apkepas
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
Rūkytos lašišos ir krapų apkepas
Migdolų pyragas su uogiene
Šparaginių pupelių su faršu apkepas - pavyko tobulai!
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Pica kepta kepsninėje
UŽKANDIS SU ŠONINE
Trapus obuolių pyragas su karamele
Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu
Bemielės tešlos pica
Kūčiukai su aguonomis - patys paprasčiausi!
VARŠKĖS SPURGYTĖS SU SKYLUTE
Mielinis picos padas
Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje
Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!
Brokolių apkepas su kukurūzais ir ryžių plutele
Veganiški blyneliai / lietiniai - tikrai labai paprastai pagaminami!
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS
Cukinijų apkepas su parmezano sūriu
UŽKANDĖLĖ SU GRYBAIS
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.
KEPTA ŠONINĖ ANT LAUŽO