Rikotos sūrio apkepas su obuoliais

Kategorija: Apkepų patiekalų receptai


Rikotos sūrio apkepas su obuoliais

Paskelbė:

Ingredientai

  • Rikotos sūris: 250 gr.
  • Graikiškas jogurtas: 200 gr.
  • Migdolų gėrimas: 150 ml
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Tarkuotas obuolys: 1 didelis
  • Kokosų miltai: 50 gr.
  • Avižiniai miltai: 70 gr.
  • Kepimo milteliai: 1 a.š.
  • Druska: žiupsnelis
  • Agavų sirupas: 3 v.š. (arba kitas saldiklis pagal skonį)



Recepto paruošimas

1. Kiaušinių baltymai plakami iki standžių putų, atidėti į šalį.

2. Atskirtame inde kiaušinių tryniai sumaišomi su rikota, graikišku jogurtu, druska ir migdolų gėrimu.

3. Suberiami kokosų ir avižiniai miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, ir viskas gerai išmaišoma, kad neliktų gumulėlių.

4. Įmaišomas tarkuotas obuolys ir agavų sirupas. Pabaigoje atsargiai įmaišomi baltymai, stengiantis jų nepermaišyti.

5. Tešla pilama į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepama 180°C temperatūroje 40-45 minutes, kol apkepas taps auksinis.

6. Išėmus iš orkaitės, leidžiama šiek tiek atvėsti, kad būtų lengviau pjaustyti.

7. Santrauka: Šis rikotos sūrio apkepas - idealus pasirinkimas sveikiems ir maistingiems pusryčiams. Su gausybe baltymų, kalcio ir skaidulų, jis praturtins jūsų dieną ir suteiks ilgalaikį sotumo jausmą. Nesvarbu, ar esate glitimo netoleruojantis ar tiesiog norite išbandyti naują receptą, šis apkepas tikrai nenuvils.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook