Cukinijų ir varškės apkepas

Paskelbė:
02 Geg. 2022
Kai tik mano virtuvėje atsiranda cukinijų, visada pradedu galvoti ką naujo ir skanaus galėčiau su jomis pagaminti. Iš seniau turėjau užsirašiusi cukinijų ir varškės apkepo receptą, kad norėčiau išmėginti. Tai galiausiai taip ir padariau. Apkepas gavosi gardus, sotus ir maistingas. Labai tiko vakarienei, kai nesinorėjo jokios mėsos. Net vyras, kuris įprastai negali be mėsinių patiekalų, šį apkepą išgyrė ir sakė, kad būtinai turėsime ir ateityje pasigaminti.



Ingredientai



  • cukinijos: 2
  • grūdėta varškė: 500 gramų
  • svogūnai su laiškais: 3
  • česnakas: 1 skiltelės
  • kiaušiniai: 1
  • kukurūzų miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • avižų sėlenos: 1 valgomojo šaukšto
  • aliejus: šlakelio
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia cukinijas sutarkuokite burokinės tarkos pagalba ir pabarstykite druska.
2. Tada svogūną ir česnaką nulupkite, supjaustykite smulkiais gabaliukais. Pakepinkite įkaitintame aliejuje.
3. Nuo cukinijų nupilkite susidariusį skystį. Įmaišykite grūdėtą varškę, kiaušinį, apkepintas daržoves, suberkite susmulkintus svogūnų laiškus, miltus ir avižų sėlenas. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
4. Pasiruoštą masę pilkite į kepimo indą. Dėkite kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 40 minučių.
5. Skanaukite apkepą su natūralu jogurtu, su spirgučių padažu arba tiesiog vieną. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно