Apkepas su vištiena ir feta
Kategorija: Apkepai / Vištiena ir paukštiena
Reikės:
Gaminame
- 400 g virtos viščiukų filė,
- 3 šaukštų sviesto,
- 2 svogūnų,
- nemažo poro,
- 3 skiltelių česnako,
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 6 didelių bulvių,
- 250 fetos,
- 150 g tarkuoto parmezano,
- pagal skonį druskos,
- pipirų,
- kelių rozmarinų šakelių.
Gaminame
- Vištieną supjaustykite, įtrinkite druska, pipirais ir apkepkite svieste.
- Svogūnus ir porą supjaustykite griežinėliais, česnakus sugrūskite ir kepkite karštame aliejuje, kol suminkštės.
- Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su lupenomis iškepkite orkaitėje taip, kad būtų dar kietokos. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
- Pailgą kepimo formą patepkite aliejumi, išdėliokite dalį bulvių griežinėlių, berkite kapotų rozmarinų spygliukų, vištienos kubelių, parmezano, klokite porų ir svogūnų sluoksnį, berkite druskos, pipirų, vėl bulvių. Sluoksniuokite, kol baigsis visi produktai.
- Ant viršaus berkite trintą fetą. Paruoštą patiekalą užklokite kepimo popieriumi ir kepkite 180 °C karštumo orkaitėje maždaug 45 min.
- Prieš pat baigiant kepti popierių nuimkite, kad apskrustų viršus.
Apkepas su vištiena ir feta
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Šventėms – tortas „Snickers“
Baklažanų apkepas
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele
Kaip sustiprinti imunitetą: trys paprasti receptai
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
KALAKUTIENOS JUOSTELĖS SU FETA IR PROVANSO DARŽOVĖMIS
Vegetariškas nesaldus pyragas su pomidorais ir feta
Lazanija su vištiena
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Enčilados su vištiena ir špinatais
Bulvių ir pomidorų užkepėlė
Kitoks bulvių apkepas
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Baklažanų kepsneliai su sūrio padažu
POMIDORŲ, FETOS SŪRIO IR BAZILIKO UŽKANDIS
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
KIAULIENOS SUKTINUKAI SU FETA SŪRIU