Kaip atidaryti vyno butelį be atidarytuvo?

Kategorija: ---


Kaip atidaryti vyno butelį be atidarytuvo?

Paskelbė:
01 Kovo 2023

Ar Jums yra nutikęs toks scenarijus: pasikvietė draugų į namus, paruošėte skanią vakarienę, prižadėjote atidaryti vyno ir staiga suprantate, kad kamščiatraukio savo vietoje stalčiaus kampe nėra. Staiga apsižvalgote po visą virtuvę, įkišate nosį ir į šaldytuvą arba net saldumynų spintelę, bet kamščiatraukis tikrai kažkur kitur (gal vežėtės į gamtą ir pamiršote?). Vis dėlto, užsukę svečiai jau laukia, vakarienė šąla, o parduotuvė toli - tad veikti reikia greitai bei itin efektyviai, net ir be kamščiatraukio ir be atidarymo. Į pagalbą pasitelkiame vieną iš mano patarimų ir problema tikrai bus išspręsta! O kokiu Jūs atidarymo būdų žinote? Pasidalinkite komentaruose! 


1. Pirmas būdas - įstumiame kamštį į vidų: Gal tai ir nėra estetiškiausiai atrodantis būdas, bet užsukę svečiai supras - jiems tikrai patiems ne kartą teko taip daryti, nes šis būdas yra pats lengviausias. Iš pradžių peiliu, dantų krapštuku arba kitu smailiu daiktu praduriame siaurą kiaurymę kamštyje. Pro šią kiaurymę išeina oras iš butelio.

2. Paimame buką lazdelę (tam idealiai tinka nedidelio medinio šaukšto kotas) ir palengva stumiame kamštį į butelio vidų. Kamštis turėtų staigiai įslysti į vyno butelį ir jau bus galima lengvai pilstyti vyną.

3. Antras būdas - pasinaudojame nedideliu peiliu: Įsmeigiame peilį kuo giliau į butelio kamštį. Peilio ašmenys neturėtų būti platesni nei kamštis, tad naudojame mažą peilį.

4. Pamažu peilį sukame ir keliame į viršų, šitaip traukdami kamštį. Kamštis turėtų lengvai išslysti. Naudodami šį būdą laikome saugumo reikalavimų ir būname atsargūs, nes panaudojus per didelę jėgą peilis gali išsprūsti iš kamščio ir sužeisti.

5. Trečias būdas: Į pagalbą pasitelkiame žirkles. Su žirklėmis ištrauksime butelio kamštį lygiai tokiu pačiu principu kaip ir naudodamiesi peiliu. Vienus žirklių ašmenis įsmeigiame į kamštį ir palengva sukdami jį traukiame. Su žirklėmis tikimybė susižeisti yra kiek mažesnė, o ir ištraukti kamštį yra šiek tiek lengviau nei tai darant peiliu.

6. <>Ketvirtas būdas - vinys ir plaktukas: Šis būdas tikriausiai yra skirtas inžinerinių savybių turintiems žmonėms, kurie visada po ranka savo virtuvėje turi ne kamščiatraukį, o plaktuką. Plaktukas turi būti skirtas toks, kuris skirtas ne tik kalimui, bet ir vinių ištraukimui. Jeigu turite atliekamą nemažą varžtą, įsukame jį į kamštį, o tuomet plaktuko galu traukiame tą varžtą kartu su visu kamščiu. Galima naudotis ir vinimis, bet įprastai jos būna mažesnės, todėl įsmeigiame kelias ir tuomet traukiame kamštį lygiai tokiu pačiu principu.

7. Beje, vietoje plaktuko idealiai tinka ir replės - tik tam, kad atidarytumėte vyno butelį, reikės panaudoti daugiau savo jėgos.

8. Penktas būdas - asmeninis kamščiatraukis: Tiesą pasakius , kamščiatraukį pasigaminti patiems nėra visiškai sudėtinga. Jums - reikės pakabos, kurios metalinis kablys atsisuka. Atsukame tą kablį ir kamščiatraukio principu įsukame jį į vyno kamštį.

9. Kai jau kablys nebeklibės ir bus įsuktas pakankamai giliai bei tvirtai, stipriai traukiame kamštį iš butelio. Jei tikrai sudėtinga, galima prie kablio pririšti virvelę ir tada traukti laikant už jos. Tai šiek tiek palengvins procesą.

10. Taip pat Youtube radau video su dar keliais patarimais, kurie Jums tikrai gali padėti. Patį video prisegiau žemiau. Tad skanaus vyno! :)


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: