Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
Kategorija: ---
Autorius apie receptą: Itin originalus būdas marginti kiaušinius. Kuo originalus? – ogi tuo, kad juos pagaminti užtruksite tik kelias minutes (neskaitant mirkymo laiko), tuo, kad lukšto tekstūra bus šiurkšti, grublėta. Ir žėrinti sidabriniais atspalviais. Vienintelis ko tikrai nežinau – ar alkoholis, esantis vyne, taipogi įsigeria į lukštą! Ir dar vienas privalumas - nebūtina ieškoti baltų kiaušinių, šiam marginimui netgi labiau tinka rudieji. Vyną naudoju patį paprasčiausią. Geriausiai pavyksta su pusiau saldžiu, ne sausu vynu. Renata, KumutesVirtuve
Redakcijos nuomonė: Tikrai puikus ir labai originalus margučių dažymo būdas. Tik mes rekomenduotume truputį pakoreguoti eigą ir kiaušinius ne jau išvirusius užpilti vynu ir jame palaikyti, o kiaušinius išvirti vyne ir jame tada dar palaikyti apie 12 val., nes kiek redakcijoje bandėme šį būdą, ne su visais vynais vien užpylimo mums papako, jog išgauti žėrėjimo efektą. O jeigu vyne išvirdavome (puode užpildavome vienu sluoksniu sudėtus kiaušinius vynu, užvirindavome ir pavirdavome 7 minutes, o tada leisdavome atvėsti ir pastovėti 12 val.), bent jau mums žėrutis pavykdavo kaskart. Tik išimtų iš vyno kiaušinių nešluostykite, o padėkite juos ant lėkštės ir leiskite jiems natūraliai nudžiūti. Džiūdami jie ir pradeda "žėrėti" :-) Beje, vynas šiam receptui tinka tiek alkoholinis, tiek nealkoholinis, tad jeigu bijote, kad jis šiek tiek įsigers per lukštą, o ragaus mažieji valgytojai, rinkitės nealkoholinį raudoną vyną, jo šiuo metu jau būna pirkti daugumoje prekybos centrų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.Išsiverdu numatytą kiaušinių kiekį, tarkime 10.
2.Į labiau platų, nei gilų indą tiesiu kelis popierinius rankšluosčius, ant jo sudedu kiaušinius (jie neturėtų liesti vienas kito) ir užpilu raudonuoju vynu, pačiu pigiausiu ir paprasčiausiu. Geriausiai pavyksta su pusiau saldžiu, ne sausu vynu. Laikyti vyne reikia apie 12h.
3.Ištrauktus iš indo kiaušinius sudedu ant rankšluosčio, kad apdžiūtų.
4.Viskas! Margučiai žėri būtent nuo vyno sąlyčio su lukštu!
Redakcijos nuomonė: Tikrai puikus ir labai originalus margučių dažymo būdas. Tik mes rekomenduotume truputį pakoreguoti eigą ir kiaušinius ne jau išvirusius užpilti vynu ir jame palaikyti, o kiaušinius išvirti vyne ir jame tada dar palaikyti apie 12 val., nes kiek redakcijoje bandėme šį būdą, ne su visais vynais vien užpylimo mums papako, jog išgauti žėrėjimo efektą. O jeigu vyne išvirdavome (puode užpildavome vienu sluoksniu sudėtus kiaušinius vynu, užvirindavome ir pavirdavome 7 minutes, o tada leisdavome atvėsti ir pastovėti 12 val.), bent jau mums žėrutis pavykdavo kaskart. Tik išimtų iš vyno kiaušinių nešluostykite, o padėkite juos ant lėkštės ir leiskite jiems natūraliai nudžiūti. Džiūdami jie ir pradeda "žėrėti" :-) Beje, vynas šiam receptui tinka tiek alkoholinis, tiek nealkoholinis, tad jeigu bijote, kad jis šiek tiek įsigers per lukštą, o ragaus mažieji valgytojai, rinkitės nealkoholinį raudoną vyną, jo šiuo metu jau būna pirkti daugumoje prekybos centrų
10 vienetų | kiaušinių |
butelis | raudono vyno |
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.Išsiverdu numatytą kiaušinių kiekį, tarkime 10.
2.Į labiau platų, nei gilų indą tiesiu kelis popierinius rankšluosčius, ant jo sudedu kiaušinius (jie neturėtų liesti vienas kito) ir užpilu raudonuoju vynu, pačiu pigiausiu ir paprasčiausiu. Geriausiai pavyksta su pusiau saldžiu, ne sausu vynu. Laikyti vyne reikia apie 12h.
3.Ištrauktus iš indo kiaušinius sudedu ant rankšluosčio, kad apdžiūtų.
4.Viskas! Margučiai žėri būtent nuo vyno sąlyčio su lukštu!
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Marmuriniai kiaušiniai. Kai atradau šį būdą, marginu tiktai taip
Baltame Vyne Virti Moliuskai
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Sumuštinis
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Raudonojo aksomo tortas
NAMINIAI MACARONS
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Baltas padažas kotletams
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?