Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
Kategorija: ---
Įprastai burokėlių virimo laikas yra maždaug 40–50 minučių, priklausomai nuo pačių burokėlių dydžio.Virimui skirti burokėliai turi būti vidutinio dydžio (įprastai ne daugiau kaip 10 centimetrų skersmens), plonos tamsiai raudonos spalvos odelės. Bet kad teisingai ir skaniai išvirti burokėlius, reikia laikytis kelių pagrindinių taisyklių, apie kurias Jums šiandien ir papasakosime.
1. Kaip reikia teisingai virti burokėlius? Kuo burokėliai yra didesni, tuo je ilgiau virs. Nulupti bei pjaustyti griežinėliais burokėlių tikrai nereikia, nes kitaip išgaruoja žmogaus organizmui naudingi vitaminai bei mikroelementai. Nuplautus vidutinio dydžio burokėlius yra patartina virti maždaug 40-50 minučių.
2. Taip išvirti burokėliai yra valgomi ir žali, ir virti arba garinti, ir marinuoti. Burokėliai yra turtingi vitaminais B bei C ir žmogaus sveikatai reikalingais mineralais: folio rūgštimi, kalciu, geležimi, magniu, fosforu, kaliu bei cinku.
3. Pirmas burokėlių virimo metodas. Klasikinis: Gaminimo laikas yra maždaug dvi valandos.
4. Burokėlius suberiame į puodą bei užpilame šaltu vandeniu. Vanduo turi pilnai apsemti burokėlius. Vandens sūdyti visai nereikia. Natris sukietina burokėlius bei sulėtina ir taip ganėtinai lėtą virimo procesą.
5. Pastatome puodą su burokėliais ant vidutinės kaitros. Kai jau vanduo užverda, sumažiname kaitrą, uždengiame puodą dangčiu ir paliekame keletui valandų.
6. Kad mūsų verdami burokėliai išliktų ryškiai raudoni, į vandenį galima įpilti šiek tiek citrinos sulčių: maždaug puse arbatinio šaukštelio litrui.
7. Ar mūsų burokėliai jau yra išvirę, galite patikrinti šakutės pagalba. Jeigu burokėlius yra lengva pradurti, galima išpilti vandenį, kuriame virė burokėliai ir atvėsinti.
8. Antras burokėlių virimo metodas. Gana greitas virimas: Gaminimo laikas užtrunka iki 45-60 minučių.
9. Norėdami pagreitinti savo burokėlių virimo procesą, kai kurios virtuvės šeimininkės burokėlius sudeda į jau verdantį vandenį ir visiškai nemažina temperatūros dydžio. O kad vandens temperatūra būtų dar aukštesnė, įpilame maždaug 2-3 šaukštus augalinio aliejaus.
10. Kai jau burokėliai užverda, jie yra verdami maždaug 30-35 minutes, tuomet nukeliame juos nuo kaitros ir maždaug 15-25 minutes laikome po šalto vandens srove. Temperatūros skirtumas padidins daržovės virimą ir tuo pačiu atvėsins. Gero gaminimo! :)
Ingredientai
- burokėliai
- vanduo virimui
Recepto paruošimas
1. Kaip reikia teisingai virti burokėlius? Kuo burokėliai yra didesni, tuo je ilgiau virs. Nulupti bei pjaustyti griežinėliais burokėlių tikrai nereikia, nes kitaip išgaruoja žmogaus organizmui naudingi vitaminai bei mikroelementai. Nuplautus vidutinio dydžio burokėlius yra patartina virti maždaug 40-50 minučių.
2. Taip išvirti burokėliai yra valgomi ir žali, ir virti arba garinti, ir marinuoti. Burokėliai yra turtingi vitaminais B bei C ir žmogaus sveikatai reikalingais mineralais: folio rūgštimi, kalciu, geležimi, magniu, fosforu, kaliu bei cinku.
3. Pirmas burokėlių virimo metodas. Klasikinis: Gaminimo laikas yra maždaug dvi valandos.
4. Burokėlius suberiame į puodą bei užpilame šaltu vandeniu. Vanduo turi pilnai apsemti burokėlius. Vandens sūdyti visai nereikia. Natris sukietina burokėlius bei sulėtina ir taip ganėtinai lėtą virimo procesą.
5. Pastatome puodą su burokėliais ant vidutinės kaitros. Kai jau vanduo užverda, sumažiname kaitrą, uždengiame puodą dangčiu ir paliekame keletui valandų.
6. Kad mūsų verdami burokėliai išliktų ryškiai raudoni, į vandenį galima įpilti šiek tiek citrinos sulčių: maždaug puse arbatinio šaukštelio litrui.
7. Ar mūsų burokėliai jau yra išvirę, galite patikrinti šakutės pagalba. Jeigu burokėlius yra lengva pradurti, galima išpilti vandenį, kuriame virė burokėliai ir atvėsinti.
8. Antras burokėlių virimo metodas. Gana greitas virimas: Gaminimo laikas užtrunka iki 45-60 minučių.
9. Norėdami pagreitinti savo burokėlių virimo procesą, kai kurios virtuvės šeimininkės burokėlius sudeda į jau verdantį vandenį ir visiškai nemažina temperatūros dydžio. O kad vandens temperatūra būtų dar aukštesnė, įpilame maždaug 2-3 šaukštus augalinio aliejaus.
10. Kai jau burokėliai užverda, jie yra verdami maždaug 30-35 minutes, tuomet nukeliame juos nuo kaitros ir maždaug 15-25 minutes laikome po šalto vandens srove. Temperatūros skirtumas padidins daržovės virimą ir tuo pačiu atvėsins. Gero gaminimo! :)
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ŠIRDELĖMIS
Naudingi patarimai apie daržoves
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
Burokeliu sriuba su paukstienos sirdelemis
Aukštaitiška burokėlių mišrainė
BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS
Bulvių krepšeliai su daržovėmis ir silke
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Kiek laiko virti kiaušinius - skystus, pusiau skystus ir kietai virtus.
Kaip išvirti skaniausią bulvių košę?
Virtų kiaušinių dieta: per 2 savaites numeskite iki 11 kilogramų!
Lęšių virimas arba kiek laiko reikia virti lęšius?
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
13 virtuvės gudrybių, kurias ne visada žino net patyrusios šeimininkės
Šaltibarščiai Kitaip
Labai skanios salotos su silke
Sveiko gyvenimo receptas: Norint pasitikrinti skydliaukę, reikalingas tik termometras!
Kojos mirkomos obuolių acte, padės išgydyti keletą ligų!
Miegokite be telefonų, žiūrėkite į dangų, gerkite vyną – pataria neurochirurgas