Orkaitėje keptas sultingas upėtakis su apelsinais
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- upėtakiai: 2 (~500 gramų)
- apelsinai: 1-2
- malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- muskatas: mažo žiupsnelio
- druska
- alyvuogių aliejus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia atpjauname 6 aplesino griežinėlius, o likusį apelsiną išspausti.
2. Tada apelsino sultimis, muskatu, druska ir pipirais įtriname žuvies šonus bei vidų.
3. Tuomet į vidų dedame apelsino griežinėlius, išorę lengvai pašlakstome aliejumi.
4. Kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
5. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Orkaitėje keptas upėtakis su šalaviju ir citrina
LAŠIŠA SU PANKOLIAIS
Kūčios įdomiau: Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Orkaitėje keptas šamas
Tuno karpačio (carpaccio)
ŽUVIES SUKTINUKAI
Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais
Mažaakio šamo filė kepsneliai su medumi ir sojos padažu, kepti orkaitėje
Skanėstas iš pigios žuvies
Karpis keptas rankovėje - orkaitėje su daržovėmis
Tuno karpačio (carpaccio)
Svieste keptas vilkšeris su cukinija, karamelizuotais svogūnais ir feta
Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje
Aromatingas karpis - negaliu nustoti valgyti
Skaniai keptas upėtakis ant grotelių su petražolėmis ir citrina
Šventinis dvieju žuvų terinas
Troškintas karpis
ŽUVIES SUKINUKAI
Plekšnė ir upėtakis orkaitėje
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
Žuvies piršteliai orkaitėje
Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS