Keptas karpis gabaliukais su bulvėmis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- švieži karpio pjausniai: 600 gramų
- morkos: 1 didelės
- saldžiosios bulvės: 4 (naudojau violetines)
- porai: 1
- česnakas: 1 galvutės
- vyšniniai pomidorai: kelių šakelių
- Dižono (Dijon) garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
- citrinos: 1
- alyvuogių aliejus
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių karpio pjausnius išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje prieš kepimą mažiausiai 60 minučių.
2. Po to vieną kepsnių pusę ištepkite Dižono garstyčiomis, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Pjausnius guldykite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, garstyčiomis ištepta puse žemyn.
4. Tuomet pasiruoškite daržoves. Bulves nuskuskite ir supjaustykite vieno kąsnio dydžio griežinėliais, morkas ir porus pusžiedžiais. Viską išdėliokite kepimo skardoje šalia žuvies.
5. Taip pat įdėkite išilgai perpjautą česnako galvą, kelias citrinos skilteles ir kekinius vyšninius pomidorus.
6. Viską pagardinkite druska, pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
7. Kepkite maždaug 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaukite!