Aromatingas karpis - negaliu nustoti valgyti
Kategorija: Žuvies patiekalai
Šitaip paruoštas karpis gavosi aromatingas ir sultingas, tiesiog negaliu nustoti valgyti. Gamindama net nesitikėjau, kad bus toks skanus!
1. Iš pradžių karpius nuvalykite, išdarinėkite, gerai išplaukite ir nusausinkite. Iš abiejų pusių įpjaukite nugarėlę.
2. Česnaką sukapokite, sumaišykite su prieskoniais bei druska ir šiuo mišiniu gerai įtrinkite karpius, stenkitės kad patektų į visas įpjovas, vidų.
3. Įtrintus karpius palikite marinuotis bent porai valandų.
4. Po to orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo indą patepkite aliejumi. Į karpių vidų dėkite po pundelį krapų bei petražolių, ir žiedeliais supjaustytų svogūnų.
5. Perkelkite į kepimo indą bei aptepkite majonezu. Aplink pridėkite ketvirčiais supjaustytų bulvių, apibarstykite jas mėgstamais prieskoniais.
6. Įpilkite šiek tiek vandens (maždaug puse stiklinės) bei dėkite kepti. Kepkite maždaug 40 minučių.
7. Prieš patiekdamos, iš vidaus išimkite žalumynus bei svogūnus, mums buvo reikalingi tik jų aromatas ir skonis. Pasilepinkite!
Ingredientai
- karpiai: 2 (vidutinio dydžio)
- česnakas: 4-6 skiltelių
- druska
- pipirai
- chmeli suneli prieskoniai
- meksikietiški žuvies prieskoniai
- majonezas: 1 valgomojo šaukšto
- krapai
- petražolės
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- bulvės (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių karpius nuvalykite, išdarinėkite, gerai išplaukite ir nusausinkite. Iš abiejų pusių įpjaukite nugarėlę.
2. Česnaką sukapokite, sumaišykite su prieskoniais bei druska ir šiuo mišiniu gerai įtrinkite karpius, stenkitės kad patektų į visas įpjovas, vidų.
3. Įtrintus karpius palikite marinuotis bent porai valandų.
4. Po to orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo indą patepkite aliejumi. Į karpių vidų dėkite po pundelį krapų bei petražolių, ir žiedeliais supjaustytų svogūnų.
5. Perkelkite į kepimo indą bei aptepkite majonezu. Aplink pridėkite ketvirčiais supjaustytų bulvių, apibarstykite jas mėgstamais prieskoniais.
6. Įpilkite šiek tiek vandens (maždaug puse stiklinės) bei dėkite kepti. Kepkite maždaug 40 minučių.
7. Prieš patiekdamos, iš vidaus išimkite žalumynus bei svogūnus, mums buvo reikalingi tik jų aromatas ir skonis. Pasilepinkite!
Raktažodžiai:
karpis, zuvis, cesnakas, chmeli suneli prieskoniai, prieskoniai, zuvies prieskoniai, krapai, bulves
Orkaitėje kepta kalakuto blauzdelė su svogūnais
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
Kiaulienos maltinukai - viduje sultingi, o viršus traškus
ŽUVIES KEPSNELIAI
Orkaitėje keptas šamas
Kepta višta kamado kepsninėje
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
Keto mityba: cinamoninės bandelės
Kiaušinis keptas bandelėje
Kepta višta „Citrina“
SILKĖS SALOTOS SU KELMUČIAIS
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Stirnienos mėsos troškinys
SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
bulvių gratinas / pyragas su džiovintais grybais