Aromatingas karpis - negaliu nustoti valgyti
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Šitaip paruoštas karpis gavosi aromatingas ir sultingas, tiesiog negaliu nustoti valgyti. Gamindama net nesitikėjau, kad bus toks skanus!
1. Iš pradžių karpius nuvalykite, išdarinėkite, gerai išplaukite ir nusausinkite. Iš abiejų pusių įpjaukite nugarėlę.
2. Česnaką sukapokite, sumaišykite su prieskoniais bei druska ir šiuo mišiniu gerai įtrinkite karpius, stenkitės kad patektų į visas įpjovas, vidų.
3. Įtrintus karpius palikite marinuotis bent porai valandų.
4. Po to orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo indą patepkite aliejumi. Į karpių vidų dėkite po pundelį krapų bei petražolių, ir žiedeliais supjaustytų svogūnų.
5. Perkelkite į kepimo indą bei aptepkite majonezu. Aplink pridėkite ketvirčiais supjaustytų bulvių, apibarstykite jas mėgstamais prieskoniais.
6. Įpilkite šiek tiek vandens (maždaug puse stiklinės) bei dėkite kepti. Kepkite maždaug 40 minučių.
7. Prieš patiekdamos, iš vidaus išimkite žalumynus bei svogūnus, mums buvo reikalingi tik jų aromatas ir skonis. Pasilepinkite!
Ingredientai
- karpiai: 2 (vidutinio dydžio)
- česnakas: 4-6 skiltelių
- druska
- pipirai
- chmeli suneli prieskoniai
- meksikietiški žuvies prieskoniai
- majonezas: 1 valgomojo šaukšto
- krapai
- petražolės
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- bulvės (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių karpius nuvalykite, išdarinėkite, gerai išplaukite ir nusausinkite. Iš abiejų pusių įpjaukite nugarėlę.
2. Česnaką sukapokite, sumaišykite su prieskoniais bei druska ir šiuo mišiniu gerai įtrinkite karpius, stenkitės kad patektų į visas įpjovas, vidų.
3. Įtrintus karpius palikite marinuotis bent porai valandų.
4. Po to orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo indą patepkite aliejumi. Į karpių vidų dėkite po pundelį krapų bei petražolių, ir žiedeliais supjaustytų svogūnų.
5. Perkelkite į kepimo indą bei aptepkite majonezu. Aplink pridėkite ketvirčiais supjaustytų bulvių, apibarstykite jas mėgstamais prieskoniais.
6. Įpilkite šiek tiek vandens (maždaug puse stiklinės) bei dėkite kepti. Kepkite maždaug 40 minučių.
7. Prieš patiekdamos, iš vidaus išimkite žalumynus bei svogūnus, mums buvo reikalingi tik jų aromatas ir skonis. Pasilepinkite!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
karpis, zuvis, cesnakas, chmeli suneli prieskoniai, prieskoniai, zuvies prieskoniai, krapai, bulves
Panašūs receptai

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis

Keptas karpis orkaitėje Kūčioms

Keptas karpis gabaliukais su bulvėmis

Karšis įdarytas morkomis, porais ir svogūnais

Makaronai su didžiosiomis krevetėmis

Jūros lydekos filė kepta orkaitėje

Orkaitėje kepta skumbrė su citrina

ŽUVIES KEPSNELIAI

Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje

Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais