Aromatingas karpis - negaliu nustoti valgyti

Kategorija: Žuvies patiekalai


Aromatingas karpis - negaliu nustoti valgyti

Paskelbė:
03 Kovo 2022
Šitaip paruoštas karpis gavosi aromatingas ir sultingas, tiesiog negaliu nustoti valgyti. Gamindama net nesitikėjau, kad bus toks skanus!



Ingredientai



  • karpiai: 2 (vidutinio dydžio)
  • česnakas: 4-6 skiltelių
  • druska
  • pipirai
  • chmeli suneli prieskoniai
  • meksikietiški žuvies prieskoniai
  • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
  • krapai
  • petražolės
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • bulvės (nėra būtina)


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių karpius nuvalykite, išdarinėkite, gerai išplaukite ir nusausinkite. Iš abiejų pusių įpjaukite nugarėlę.
2. Česnaką sukapokite, sumaišykite su prieskoniais bei druska ir šiuo mišiniu gerai įtrinkite karpius, stenkitės kad patektų į visas įpjovas, vidų.
3. Įtrintus karpius palikite marinuotis bent porai valandų.
4. Po to orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo indą patepkite aliejumi. Į karpių vidų dėkite po pundelį krapų bei petražolių, ir žiedeliais supjaustytų svogūnų.
5. Perkelkite į kepimo indą bei aptepkite majonezu. Aplink pridėkite ketvirčiais supjaustytų bulvių, apibarstykite jas mėgstamais prieskoniais.
6. Įpilkite šiek tiek vandens (maždaug puse stiklinės) bei dėkite kepti. Kepkite maždaug 40 minučių.
7. Prieš patiekdamos, iš vidaus išimkite žalumynus bei svogūnus, mums buvo reikalingi tik jų aromatas ir skonis. Pasilepinkite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: