Sotus lašišos bulvių apkepas su baklažanų užklotu ir pelėsiniu sūriu

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Sotus lašišos bulvių apkepas su baklažanų užklotu ir pelėsiniu sūriu

Paskelbė:
Labai skanus ir sotus bulvių apkepas su lašiša, kurį gaminant nereiks ilgų valandų šokinėjimo virtuvėje. 



Ingredientai


  • bulvės: 5-6
  • baklažanai: 1
  • raudonieji svogūnai: 1
  • lašišos: 1 (vid. dydžio)
  • pelėsinis sūris: gabaliuko
  • česnakas: 1 skiltelės
  • čiobrelis: 1 šakelės
  • druska
  • pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia uždedame apvirti pjaustytas bulves padruskintame vandenyje. Kol verda bulvės, įjungiame orkaitę įkaisti.
2. Tuomet supjaustome baklažaną ir pamirkome pasūdytame vandenyje.
3. Tada supjaustome svogūną ir peilio galu suplojame česnaką.
4. Įkaitiname keptuvę ir šiek tiek apkepame česnaką bei svogūną alyvuogių aliejuje, į pabaigą pridedame baklažaną,- viską lengvai apkepame.
5. Paimame skardą (kepimo indą) ir į ją suberiame bulves bei apkepintas dražoves.
6. Tada ant daržovių viršaus uždedame lašišos gabaliukus, čiobrelio šaką, papipiriname ir dedame į orkaitę maždaug 30 minučių.
7. Prieš galutinai ištraukiant apkepėlę, aptrupiname pelėsiniu sūriu ir dar dedame į orkaitę kelioms minutėms.
8. Mano pačios gamintu apkepėlės atveju, aš dar užbėriau ikriukais, bet idealiai tinka ir sūris, o apskritai, tai labai skanu ir be jokio papildomo priedo. Pasilepinkit!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook