Silkių ir bulvių apkepas su grietine ir sviestu

Kategorija: Apkepų patiekalų receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Silkių ir bulvių apkepas su grietine ir sviestu

Paskelbė:

Ingredientai


  • sūdytų silkių filė: 4
  • bulvių: 8
  • sviesto: 100 gramų
  • grietinės: 1 stiklinės
  • druskos (jeigu neužtenka sūrumo nuo silkės)
  • pipirų



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių nuskustas bulves supjaustome plonomis skiltelėmis.

2. Tuomet sūdytų silkių filė supjaustome nedideliais gabaliukais.

3. Tada kepimo indą ištepame su sviestu.

4. Dedame sluoksnį bulvių, sluoksnį silkių, sluoksnį bulvių, sluoksnį silkių ir užbaigiame bulvių sluoksniu.

5. Viršų apšlakstome išlydytu sviestu, užpilame grietine, pabarstome pipirais bei druska.

6. Galiausiai kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių. Lepinamės!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook