Silkių ir bulvių apkepas su grietine ir sviestu
Kategorija: Apkepų patiekalų receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Ingredientai
- sūdytų silkių filė: 4
- bulvių: 8
- sviesto: 100 gramų
- grietinės: 1 stiklinės
- druskos (jeigu neužtenka sūrumo nuo silkės)
- pipirų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių nuskustas bulves supjaustome plonomis skiltelėmis.
2. Tuomet sūdytų silkių filė supjaustome nedideliais gabaliukais.
3. Tada kepimo indą ištepame su sviestu.
4. Dedame sluoksnį bulvių, sluoksnį silkių, sluoksnį bulvių, sluoksnį silkių ir užbaigiame bulvių sluoksniu.
5. Viršų apšlakstome išlydytu sviestu, užpilame grietine, pabarstome pipirais bei druska.
6. Galiausiai kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių. Lepinamės!
Panašūs receptai

Su bulvėmis kepta silkės filė

Pyragas su silkių file ir pievagrybiais

Troškinti silkių suktinukai

Silkės mišrainė su žirneliais, kiaušiniais ir porais

Pievagrybių apkepėlės su silkių įdaru

BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU

BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS

Provanso bulvių apkepas su kumpiu

BULVIŲ APKEPAS SU SŪRIU

LENGVAS BULVIŲ IR PIEVAGRYBIŲ APKEPAS

Cepelinai su silkės ir grybų įdaru

Silkės ir bulvių apkepėlė