Poke bowl su krevetėmis, konservuotais ananasais ir wakame salotomis

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Salotų, mišrainių receptai


Poke bowl su krevetėmis, konservuotais ananasais ir wakame salotomis

Paskelbė:

Poke bowl su krevetėmis, konservuotais ananasais ir wakame salotomis – tai tropinis ir gaivus patiekalas, kuriame puikiai susilieja krevečių saldumas, ananasų vaisiškumas ir ryžių bei salotų švelnumas. Šis poke bowl ne tik labai skanus, bet ir maistingas, turintis daug baltymų, vitaminų ir mineralų.


Ingredientai:

  • Krevetės: Puikus baltymų šaltinis, prisotintas omega-3 riebalų rūgštimis, kurios naudingos širdies sveikatai.
  • Ananasai: Vitaminas C ir bromelainas, padedantis virškinimui ir kovojantis su uždegimais.
  • Wakame salotos: Šios jūros daržovės yra jodo ir kalcio šaltinis, labai naudingos skydliaukei ir kaulų sveikatai.
  • Sushi ryžiai: Angliavandeniai, kurie suteikia energijos ir pagerina virškinimą.
  • Ryžių actas ir cukrus: Suteikia saldžiai rūgštų skonį, kuris balansuoja kitas salotų savybes.


Ingredientai

  • šaldytos virtos krevetės: 225 gramų
  • konservuoti ananasai: 160 gramų
  • wakame salotos: 150 gramų
  • sultenės salotos
  • kepinti sezamai
  • žaliosios citrinos: 4 griežinėlių
  • skrudinti jūros dumbliai (nėra būtina, bet labai tinka)
  • čili pipiriukai: 1
  • saldžiai aštrus padažas: 8 arbatinių šaukštelių
  • sushi ryžiai: 200 gramų
  • vanduo: 300 mililitrų
  • ryžių actas: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia perplauk ryžius su šaltu vandeniu.

2. Tada ryžius sudėk į kepimo indą, supilk 300 mililitrų vandens ir uždenk dangčiu.

3. Dėk į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.

4. Ant kaitlentės ištirpink cukrų su ryžių actu.

5. Po to išimk ryžius iš orkaitės ir apipilk ryžių actu su kartu ištirpusiu cukrumi. Viską išmaišyk ir leisk ryžiams atvėsti.

6. Nedideliais gabaliukais supjaustyk atšildytas krevetes.

7. Krevetes kelias minutes apkepk keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi. Pagardink druska bei pipirais.

8. Paskui į dubenėlį dėk ryžius, krevetes, gabaliukais supjaustytus ananasus, wakame salotas bei sultenę.

9. Pagardink kepintomis sezamų sėklomis, laimo skiltele, susmulkintais skrudintais jūros dumbliais r 2 arbatiniais šaukšteliais saldžiai aštriu čili padažu.

10. Šitaip paruošk visus dubenėlius, patiek ir skanauk!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook