Lašišų iešmeliai - kebabai su daržovėmis

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai


Lašišų iešmeliai - kebabai su daržovėmis

Paskelbė:

Ingredientai

6-iems iešmeliams:
  • lašišos filė: 400 gramų
  • citrinų: 1
  • paprikų: 1
  • cukinijų: 1
  • svogūnų: 1
  • grietinės: 2 valgomųjų šaukštų
  • majonezo: 2 valgomųjų šaukštų
  • druskos
  • pipirų
  • džiovinto baziliko: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • džiovintų čiobrelių: 0,5 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia lašišai nulupkite odą ir filė supjaustykite stambiais gabaliukais, tinkamais verti ant iešmelių.

2. Cukinijas supjaustykite storais pusmėnuliais, paprikas - kvadratais, svogūną padalinkite į keturias skilteles ir išskirstykite dar perpus.

3. Viską užpilkite citrinų sultimis, grietine, majonezu ir prieskoniais. Palikite pasimarinuoti bent kelias valandas.

4. Medinius iešmelius pamerkite maždaug 30 minučių į šaltą vandenį (kad kepant nesudegtų).

5. Tuomet lašišos ir daržovių gabaliukus sumaukite ant iešmelių, suvyniokite kiekvieną atskirai į foliją ir kepkite orkaitėje arba ant grotelių. Orkaitėje kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje maždaug 20 minučių.

6. Patiekite ir skanaukite!

7. Patarimas: Galite rinktis ir kitas mėgstamas daržoves, kaip pavyzdys labai tinka brokolio žiedynai. Esu išmėginusi, tik šį kartą jo neturėjau.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook