Lašišų iešmeliai - kebabai su daržovėmis
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai
Ingredientai
- lašišos filė: 400 gramų
- citrinų: 1
- paprikų: 1
- cukinijų: 1
- svogūnų: 1
- grietinės: 2 valgomųjų šaukštų
- majonezo: 2 valgomųjų šaukštų
- druskos
- pipirų
- džiovinto baziliko: 0,5 arbatinio šaukštelio
- džiovintų čiobrelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lašišai nulupkite odą ir filė supjaustykite stambiais gabaliukais, tinkamais verti ant iešmelių.
2. Cukinijas supjaustykite storais pusmėnuliais, paprikas - kvadratais, svogūną padalinkite į keturias skilteles ir išskirstykite dar perpus.
3. Viską užpilkite citrinų sultimis, grietine, majonezu ir prieskoniais. Palikite pasimarinuoti bent kelias valandas.
4. Medinius iešmelius pamerkite maždaug 30 minučių į šaltą vandenį (kad kepant nesudegtų).
5. Tuomet lašišos ir daržovių gabaliukus sumaukite ant iešmelių, suvyniokite kiekvieną atskirai į foliją ir kepkite orkaitėje arba ant grotelių. Orkaitėje kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje maždaug 20 minučių.
6. Patiekite ir skanaukite!
7. Patarimas: Galite rinktis ir kitas mėgstamas daržoves, kaip pavyzdys labai tinka brokolio žiedynai. Esu išmėginusi, tik šį kartą jo neturėjau.