Kukurūzinis bananų pyragas

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Kukurūzinis bananų pyragas

Paskelbė:
25 Vasario 2022
Jau neįmanoma suskaičiuoti kiek esu šių pyragų prikepusi. Ir man jis pats skaniausias kol dar minkštas ir šiltutis. Patinka man, kad tešla šitam pyragui yra greitai užmaišoma, o ir kepa neilgai ir virtuvė visa kvepia. Na, o svarbiausia, kad jis veganiškas - be pieno, be miltų, be kiaušinių ir be baltų miltų. 


Ingredientai



  • kukurūzų kruopos: 1 stiklinės
  • pilno grūdo kvietiniai miltai: 1 stiklinės 
  • bananai: 4
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio
  • obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto
  • rudas cukrus /medus /agavų sirupas: 8 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus: 0,25 stiklinės 
  • šiltas vanduo: 0,25 stiklinės 
  • druska: žiupsnelio
  • vanilė: žiupsnelio


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kukurūzų kruopas, pilno grūdo mitus, druską vanilę sumaišome viename dubenyje.
2. Kitame dubenyje sutriname šakute 3 bananus, įpilame aliejų, vandenį, 6 šaukštus ištirpinto medaus.
3. Į nedidelį dubenėlį įberiame šaukštelį sodos, užpilame šaukštu obuolių actu. Obuolių actu nugesintą ir užputojusią sodą supilame į dubenį su skystais produktais.
4. Dubenį su skystais produktais supilame į sausų produktų dubenį ir viską atsargiai išmaišome.
5. Gautą tešlą supilame į kepimo formą. Viršų papuošiame pjaustytu bananu, užpilame keliais šaukštais tirpinto medaus.
6. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-35 minutes.
7. Patarimas: Jei tešla gavosi tirštoka, įpilkite daugiau aliejaus ir vandens, kad gautųsi tirštos grietinės konsistencijos.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: