Ryžių spurgos

Ingredientai
- apvalieji ryžiai: 300 gramų
- pienas: 300 mililitrų
- vanduo: 400 mililitrų
- cukrus: 80 gramų
- citrinos žievelė: iš 1 vnt.
- kiaušiniai: 3
- miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- cinamonas: žiupsnelio
- brendis: 2 valgomųjų šaukštų (tinka ir likeris)
- aliejus (virimui)
- cukraus pudra (spurgų pabarstymui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių ryžius užpilame pienu ir vandeniu, pagardiname cukrumi ir uždengę verdame kol jie išvirs ir visą vandenį sugers (užtrunka maždaug ~25-30 minučių). Svarbu nepamiršti kartas nuo karto pamaišyti, nes jie mėgsta apačioje degti. Be to, jeigu matysite, kad ryžiai dar kieti, o vandens jau nebėra, tai galite dar šiek tiek įpilti.2. Išvirusiems ryžiams leidžiame atvėsti. Aš pati įprastai juos išsiverdu iš vakaro, šitaip patogiau.
3. Atvėsusius ryžius perdedame į didesnį dubenėli, į kurį sudedame likusius nurodytus ingredientus ir užmaišome tešlą. Tešla gaunasi lipni, bet drėgnomis rankomis pavyksta lengvai graikiško riešuto dydžio kamuoliukus suformuoti.
4. Tuomet lieka tik įkaitintame aliejuje iškepti, o po to nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio aliejaus perteklių.
5. Pabarstome gausiai cukraus pudra ir lepinamės. Man asmeniškai skaniausia kol dar šilti, bet tikrai skanu ir jau atvėsę, prie arbatos skanus. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
ryziai, spurgos, kiausiniai, apvalieji ryžiai, pienas, vanduo, cukrus, brendis, cinamonas
O čia labai skanu! :)

Superinės spurgos su įdaru, nuo kurių visa jūsų šeima bus kaip be galvos

Vištienos sushi - vištiena kitaip

Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu

Kondensuoto pieno spurgos – ypač gardu

Virti ryžiai kokosų piene

Karšti kepti sušiai

Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas

TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ

Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai

CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS

Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis

Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais

Varškės spurgos su maskarpone

Sushi (Suši) Tortas su lašiša, tunu ir krevetėmis

Labai skanios spurgos

Rizotas su grybais

Kalakutienos ir ryžių troškinys

Ryžiai su vištiena, daržovėmis ir kiaušiniu

Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)

Tikras plovas kazane su aviena

Philadelphia sushi - suši su lašiša

Spūrgos -minkštutėlės

Aviečių likeris

VARŠKĖS SKRYLIAI