Virtieniai su varške ir lašinukais (rūkyta šonine)
Kategorija: Varškės patiekalai
Ingredientai
- kiaušiniai: 1
- vanduo: 1 stiklinės
- druska
- miltai (kad gautųsi apykietė tešla)
- varškė: 300 gramų
- rūkyta šoninė: ~100-150 gramų
- kiaušiniai: 1
- aguonos: 1 šaukšto
- sviestas: mažo gabaliuko
- grietinė: 1 didelio šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia suminkykite tešlą, įvyniokite į plėvelę ir palikite ramybėje 20-30 minučių.
2. Per tą laiką smulkiai supjaustykite šoninę ir viską, kas skirta įdarui, sumaišykite.
3. Patarimas: Neužmirškite, kad įdarui būtinai reikia aguonų. Aš prisiminiau, tik padariusi nuotrauką.
- 4. Paimkite tešlos gabalą ir suformuokite jam kaklą (kai buvau maža ir žiūrėjau, kaip močiutė daro virtienius, parodė ji man: žiūrėk, čia antis!).
5. Suimkite kaklo galą į saują ir atgnybkite gabaliuką po gabaliuko - dydis panašiai tarsi graikinio riešuto. Sauja čia puikiai veikia kaip matuoklis, nereiškia, kad pilna sauja, bet tiesiog patogu jausti, kad gabaliuko dydis toks pat, kaip ir prieš tai buvusio.
6. Iš atgnybto gabaliuko pirma sukočiokite rutuliuką, po to suplokite jį padažę į miltų krūvelę, apverskite kita puse ir dar suplokite. Prisiruoškite tokių papločiukų, imkite kočėlą ir juos plonai iškočiokite.
7. Įdėkite įdaro - panašiai tokį pat kiekį, kokio dydžio buvo tešlos rutuliukas.
8. Sulenkite, užspauskite kraštuką ir užraitykite.
9. Dėkite virti į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai pamaišykite mediniu šaukštu.
10. Kai visi virtieniai sukyla į paviršių, pavirkite dar keletą minučių, išgriebkite ir uždėkite ant jų mažą gabaliuką sviesto. Jis yra reikalingas tam, kad virtieniai vėsdami "mirtinai" nesuliptų į krūva. Apsisviestavę jie pataps labiau individualistais.
11. Patiekite su grietine ir skanaukite!
- 12. Patarimas: Jeigu liko nesuvalgytų virtienių, kitą dieną juos apkepkite keptuvėje. Tiesiog super!