Fritatta su špinatais ir feta ir parmezano sūriais

Kategorija: Užkandžių receptai


Fritatta su špinatais ir feta ir parmezano sūriais

Paskelbė:

Ingredientai

  • kiaušinių: 9
  • pieno: 2 valgomųjų šaukštų
  • špinatų: 300 gramų (šaldytų arba šviežių)
  • feta sūrio: 100 gramų
  • tarkuoto parmezano: 50 gramų
  • svogūnų: 1
  • česnako: 2 skiltelių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia špinatus kelias minutes pavirkite sūdytame vandenyje ir nusunkite per smulkų sietelį.

2. Jei reikia špinatus supjaustykite (aš turėjau jau smulkintus šaldytus).

3. Tada svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepinkite ant šlakelio alyvuogių aliejaus.

4. Kartu įmeskite smulkintas česnako skilteles, špinatus, pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais, išmaišykite ir nukelkite nuo kaitros.

5. Kiaušinius išplakite su pienu ir parmezano sūriu.

6. Pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais.

7. Kepimo indą ištepkite sviestu, paskleiskite daržoves, užpilkite kiaušinių plakinį ir ant viršaus patrupinkite fetą.

8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį (omletas bus iškepęs, kai pajudinus "nebekliuksės").

9. Patiekite ir skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook