Škotiški kiaušiniai su putpelių kiaušiniais
Kategorija: Užkandžių receptai
Ingredientai
- kiaulienos faršas: 500 gramų
- putpelių kiaušiniai: 12 (virti)
- vištų kiaušiniai: 1
- svogūnai: 0,5
- malta raudona saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- džiovinti čiobreliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Kiaulienos faršą geriau susimalkite patys savo virtuvėje. Šitaip patiekalas gausis skanesnis ir kokybiškesnis. Pirktinis faršas yra prastesnės kokybės, dėl jame esančių papildomų priedų.
2. Pradžioje į kiaulienos faršą sudedame sutarkuotą svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame papriką, čiobrelius, pagardiname druska, juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
3. Tuomet faršą padaliname į 12 dalių. Į faršo gabaliuką įdedame putpelės kiaušinį bei suformuojame rutuliuką. Tą patį atliekame su kitais kiaušiniais.
4. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų.
5. Apkepame mėsos rutuliukus iš visų pusių.
6. Tuomet sudedame į kepimo skardą.
7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Skanaujame!