Omletas pagal baskų metodą su paprikomis, pomidorais ir svogūnais
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- kiaušinių: 4
- paprikų: 1
- pomidorų: 2
- baltųjų svogūnų: 1 (arba raudonųjų)
- česnako: 2 skiltelių
- baziliko
- druskos
- juodųjų pipirų
- batono: trečdalio (arba pagal skonį)
- alyvuogių aliejaus: 3-4 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pomidorus nuplikykite ir nulupkite, supjaustykite stambiomis skiltelėmis, paprikas ir svogūną - juostelėmis.
2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepinkite svogūnus, paprikas ir pomidorus.
3. Česnako skilteles patraiškykite peiliu ir sumeskite į daržoves, pagardinkite druska, pipirais ir puse bazilikų. Troškinkite maždaug 10 minučių.
4. Kiaušinius gerai išplakite ir užpilkite ant daržovių.
5. Kai krašteliai ir apačia apkepa, nukelkite nuo kaitros.
6. Batono riekeles paskrudinkite ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
7. Ant skrebučių sudėkite omletą ir kapotą baziliką.
8. Patiekite ir skanaukite!
Panašūs receptai

Fritatta su špinatais ir feta ir parmezano sūriais

Graikiškas omletas su vyšniniais pomidorais, alyvuogėmis ir feta sūriu

Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis

Klasikinis omletas su kumpiu, sūriu ir pomidorais

Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais

Tobuli pusryčiai: Kiaušinienė ar omletas? Fritata!

Keptuvėje keptas naminis sūris su pomidorais

Prancūziškas užkandis

Panini sumuštinis su vištiena

Vyriškas perlenktas omletas su rūkytu kumpiu, dešra ir sūriu

Sotus omletas su dešrelėmis

Kepti kiaušiniai su pomidorais ir paprikomis