Omletas pagal baskų metodą su paprikomis, pomidorais ir svogūnais

Kategorija: Užkandžių receptai


Omletas pagal baskų metodą su paprikomis, pomidorais ir svogūnais

Paskelbė:

Ingredientai

  • kiaušinių: 4
  • paprikų: 1
  • pomidorų: 2
  • baltųjų svogūnų: 1 (arba raudonųjų)
  • česnako: 2 skiltelių
  • baziliko
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • batono: trečdalio (arba pagal skonį)
  • alyvuogių aliejaus: 3-4 valgomųjų šaukštų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pomidorus nuplikykite ir nulupkite, supjaustykite stambiomis skiltelėmis, paprikas ir svogūną - juostelėmis.

2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepinkite svogūnus, paprikas ir pomidorus.

3. Česnako skilteles patraiškykite peiliu ir sumeskite į daržoves, pagardinkite druska, pipirais ir puse bazilikų. Troškinkite maždaug 10 minučių.

4. Kiaušinius gerai išplakite ir užpilkite ant daržovių.

5. Kai krašteliai ir apačia apkepa, nukelkite nuo kaitros.

6. Batono riekeles paskrudinkite ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

7. Ant skrebučių sudėkite omletą ir kapotą baziliką.

8. Patiekite ir skanaukite!