"Pouched egg" - apvirtas kiaušinis

Kategorija: Užkandžių receptai


"Pouched egg" - apvirtas kiaušinis

Paskelbė:

Ingredientai

  • kiaušiniai


Recepto paruošimas

1. Užkaičiame puodą su vandeniu ir dar jam neužvirus, šakute padarome sūkuriuką.

2. Tada nedelsiant atsargiai įmušame kiaušinį ir suleidžiame jį į vandenį.

3. Besisukantis vanduo sulaiko kiaušinio masę bendrai ir neleidžia jam iširti po visą puodą.

4. Po kelių minučių pastebime, kad kiaušinis pradeda įgauti baltą spalvą, virti.

5. Po 5 minučių atsargiai mentele pakeliame kiaušinį nuo dugno ir pirštu paliečiame jo masę, pažiūrime ar jis sukietėjo, neliko glitnumo. Trynys viduje gali būti minkštesnis, tačiau norint jo kieto – paverdame šiek tiek ilgiau.

6. Išvirtą kiaušinį patartina valgyti vieną, su daržovėmis, arba patiekti kaip sumuštinį su pilno grūdo duona.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook