"Pouched egg" - apvirtas kiaušinis
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- kiaušiniai
Recepto paruošimas
1. Užkaičiame puodą su vandeniu ir dar jam neužvirus, šakute padarome sūkuriuką.
2. Tada nedelsiant atsargiai įmušame kiaušinį ir suleidžiame jį į vandenį.
3. Besisukantis vanduo sulaiko kiaušinio masę bendrai ir neleidžia jam iširti po visą puodą.
4. Po kelių minučių pastebime, kad kiaušinis pradeda įgauti baltą spalvą, virti.
5. Po 5 minučių atsargiai mentele pakeliame kiaušinį nuo dugno ir pirštu paliečiame jo masę, pažiūrime ar jis sukietėjo, neliko glitnumo. Trynys viduje gali būti minkštesnis, tačiau norint jo kieto – paverdame šiek tiek ilgiau.
6. Išvirtą kiaušinį patartina valgyti vieną, su daržovėmis, arba patiekti kaip sumuštinį su pilno grūdo duona.
Panašūs receptai

Be lukšto virti kiaušiniai

Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu

Duonos riekelėje keptas kiaušinis

Keptas kiaušinis su aštriomis pupelėmis

Benedikto kiaušiniai, ruošiami su actu

Sotus tortilijos suktinukas pusryčiams su kiaušiniene ir kumpeliu

Škotiški kiaušiniai

Pilno grūdo duonos sumuštinis su grūdėta varške ir lašiša

Pilno grūdo tortilijų čeburekai su faršu

Paprikoje keptas kiaušinis

Virti Benedikto kiaušiniai be acto

Sveikuoliški vištienos ir kiaušinio paplotėliai su daržovėmis ir graikišku jogurtu