Azijietiški ryžiai su keptu kiaušiniu ir malta kiauliena

Kategorija: Užkandžių receptai


Azijietiški ryžiai su keptu kiaušiniu ir malta kiauliena

Paskelbė:

Ingredientai

  • vanduo: 175 mililitrų (arba sultinys)
  • sojos padažas: 2 šaukštų
  • sezamo aliejus: 0,5 šaukšto
  • malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • ryžiai: 350 gramų
  • daržovių aliejus: 2 šaukštų (+ kepti kiaušiniams)
  • malta kiauliena: 250 gramų
  • svogūnai: 1 (susmulkinto)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • žalieji žirneliai: 100 gramų (naudoju šaldytus)
  • kiaušiniai: 4
  • kiaulienos prieskoniai: žiupsnelio (naudoju "Vegeta natur")
  • žalumynai (nėra būtina)



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių keptuvėje su daržovių aliejumi apkepinkite maltą kiaulieną.

2. Kepinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol mėsa gerokai apkepa.

3. Pagardinkite kiaulienos prieskoniais, išmaišykite ir iš išimkite iš keptuvės.

4. Tuomet ryžius išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.

5. Keptuvėje, kurioje kepėte kiaulieną įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnakus. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės.

6. Supilkite vandenį, sojos padažą, sezamo aliejų, berkite pipirus, sudėkite kepintą kiaulieną ir patroškinkite maždaug 4 minutes.

7. Po to sudėkite virtus ryžius, šaldytus žirnelius ir išmaišiusios uždenkite dangčiu, leiskite pasitroškinti maždaug 5 minutes.

8. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite kiaušinius.

9. Galiausiai į dubenį dėkite ryžius, uždėkite kiaušinį ir pabarstykite žalumynais.

10. Patiekite ir lepinkitės!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook