Sumuštiniai su kiaušiniais ir karamelizuotais svogūnais

Kategorija: Užkandžiai


Sumuštiniai su kiaušiniais ir karamelizuotais svogūnais

Paskelbė:
08 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Sumuštinių duona: 2 riekelės
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Karamelizuoti svogūnai: apie 50 g (iš vieno vidutinio svogūno)
  • Malta kiauliena: 50 g
  • Marinuotas agurkėlis: 1 mažas
  • Iceberg salotos: nedidelė saujelė
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Malti česnakai: pagal skonį
  • Majonezas: 1 arbatinis šaukštelis
  • Mėsainių padažas: 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus: kepimui


Recepto paruošimas

1. Mėsos paruošimas: Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus.

2. Sudėkite maltą kiaulieną, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir maltais česnakais. Kepkite, kol mėsa taps ruda ir iškeps.

3. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite.

4. Duonos skrudinimas: Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte mėsą, įpilkite šiek tiek aliejaus, jei reikia.

5. Sudėkite sumuštinių duonos riekeles ir kepkite iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios.

6. Kiaušinio kepimas: Kitoje keptuvėje arba toje pačioje (nuvalius) įkaitinkite šiek tiek aliejaus.

7. Įmuškite kiaušinį ir kepkite iki norimos konsistencijos (skystas arba kietas trynys). Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

8. Sumuštinio surinkimas: Ant vienos duonos riekelės užtepkite majonezą, ant kitos – mėsainių padažą.

9. Ant majonezu pateptos riekelės dėkite pailgai supjaustytą marinuotą agurkėlį ir smulkintas Iceberg salotas.

10. Ant salotų dėkite keptą maltą kiaulieną, ant jos – keptą kiaušinį.

11. Ant kiaušinio uždėkite karamelizuotus svogūnus (jei pageidaujate, galite juos šiek tiek pašildyti).

12. Uždėkite antrąją duonos riekelę su mėsainių padažu viršuje.

13. Patiekimas: Patiekite sumuštinį iš karto, kol jis dar šiltas.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: