Kepta duona su česnakine varškės užtepėle - padažu

Kategorija: Užkandžių receptai


Kepta duona su česnakine varškės užtepėle - padažu

Paskelbė:

Ingredientai

Keptai duonai:
  • mėgstama duona: 1 pakuotės (aš renkuosi su sėklomis)
  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • česnakas: poros skiltelių
  • druska
Varškės užtepėlei - padažui:
  • pusriebė varškė: 180 gramų
  • graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 1 skiltelės
  • citrinos sultys: šlakelio
  • druska
  • pipirai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia duoną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, lengvai apšlakstykite arba patepkite aliejumi, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad gabaliukai per daug tarpusavyje nesiliestų.

2. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (su vėjelio funkcija) maždaug 10 minučių, kol duona gražiai apskrus ir taps traški.

3. Česnakinė varškės užtepėlė-padažas: Visus nurodytus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą (arba naudokite blenderį) ir sutrinkite iki vientisos kreminės tekstūros.

4. Iškepusią duoną įtrinkite česnaku ir pabarstykite druska.

5. Keptą duoną patiekite su pasiruošta užtepėlė-padažu. Skanaukite!