Kepta duona su česnakine varškės užtepėle - padažu
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
Keptai duonai:
- mėgstama duona: 1 pakuotės (aš renkuosi su sėklomis)
- alyvuogių aliejus: šlakelio
- česnakas: poros skiltelių
- druska
Varškės užtepėlei - padažui:
- pusriebė varškė: 180 gramų
- graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 1 skiltelės
- citrinos sultys: šlakelio
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia duoną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, lengvai apšlakstykite arba patepkite aliejumi, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad gabaliukai per daug tarpusavyje nesiliestų.
2. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (su vėjelio funkcija) maždaug 10 minučių, kol duona gražiai apskrus ir taps traški.
3. Česnakinė varškės užtepėlė-padažas: Visus nurodytus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą (arba naudokite blenderį) ir sutrinkite iki vientisos kreminės tekstūros.
4. Iškepusią duoną įtrinkite česnaku ir pabarstykite druska.
5. Keptą duoną patiekite su pasiruošta užtepėlė-padažu. Skanaukite!
Panašūs receptai

Kepta duona su varškės ir sūrio padažu

Kepta duona su varškės ir sūrio padažu

Česnakinė morkų užtepėlė

Kumpgio, agurko suktinukai su traškia duonele

Kepta duona su sūriu ir majonezu orkaitėje

Ožkos sūrio užtepėlė su žalumynais ir grietine

Kepta duona karšto oro gruzdintuvėje

lašišos užtepėlė su lydytu sūriu

Šilta špinatų maskarponės užtepėlė

Baklažanų užtepėlė baba ganoush su tahini sezamų pasta

Kepta duona su sūriu, česnaku ir majonezu kaip bare

Sveika duona be miltų ir mielių su avižomis ir sėklomis