Sumuštinukai su lašiša ir burokėliais Kūčioms
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- Juoda duona: 8 riekės
- Rūkyta lašiša: 100 g
- Burokėliai: 2 vnt. (virti)
- Citrinpipiriai: šiek tiek
- Druska: pagal skonį
- Krapai: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Lašišą labai smulkiai supjaustyti ir sudėti į dubenėlį.
2. Pagardinti citrinpipiriais ir, jeigu norisi, truputėliu druskos. Išmaišyti.
3. Burokėlius sutarkuoti ir nupilti išsiskyrusį skystį.
4. Iš duonos riekelių išpjauti apskritimus (patogiausia tai daryti su apvalia sausainių formele).
5. Ant duonos dėti smulkintos lašišos. (Kad būtų paprasčiau viską sluoksniuoti, tai galima padaryti naudojantis tuo pačiu žiedu kuriuo buvo išpjauta duona).
6. Ant lašišos dėti tarkuotus burokėlius.
7. Viską užbaigti mažu griežinėliu citrinos ir krapo šakele.
Panašūs receptai

Varškės ir lašišos užtepėlė be majonezo

Kiaušinių užtepėlė su rūkyta lašiša

Kiaušinių užtepėlė su rūkyta lašiša

VIRTŲ KIAUŠINIŲ IR LAŠIŠOS UŽKANDIS

Lašišos tartaras su avokadų kremu

Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša

Krepšeliai su lašiša

Lavašo suktinukai su kiaušiniais ir lašiša

Pusryčių sumuštiniai su grūdėta varške, lašiša ir avokadu

DUONIUKŲ UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA

Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Sumuštiniai su krabų lazdelių užtepėle