Traškieji krostini (crostini) su figų džemu

Kategorija: Užkandžiai


Traškieji krostini (crostini) su figų džemu

Paskelbė:
22 Lapkričio 2023

Ingredientai


  • prancūziškas batonas
  • alyvuogių aliejus (naudoju "Primadonna" prekės ženklo)
  • figų džemas (naudoju "Deluxe" prekės ženklo)
  • brie sūris (naudoju "Bluedino" prekės ženklo)
  • vytintas Jamon Serrano kumpis "Dulano Selection"
  • graikiniai riešutai



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia prancūzišką batoną supjaustykite plonomis riekelėmis ir lengvai patepkite alyvuogių aliejumi.

2. Kepkite batono riekeles 8 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

3. Po to ant pakeptų batono riekelių tepkite figų džemą, dėkite brie sūrio griežinėlius ir susuktus kumpio gabaliukus ant viršaus.

4. Krostinius (crostini) susmeikite pagaliukais ir uždėkite kelias minutes keptuvėje pakepintų riešutų gabaliukus.

5. Figų džemas yra nuostabi alternatyva mėgstantiems naudoti spanguolių padažą tokio tipo užkandžiams. Skonis kiek skiriasi, bet tiek figos, tiek spanguolės itin dera prie mėsos.

6. Aš net pat kartaisi į saldu/sūru kombinacijas žiūriu ganėtinai įtariai, bet šie užkandžiai tiesiog akimirksniu išnyko. Priėmiau tai kaip labai gerą ženklą iš savo svečių. Skanaus ir Jums!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: