Orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su kumpiu, sūriu ir keptu kiaušiniu
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- batonas: 4 riekelių (naudoju "Goja" kvietinę duoną)
- mėgstamas kumpis: 2 riekelių (arba karštai rūkyta mentė)
- fermentinis sūris: 4 riekelių
- sviestas (galima pakeisti margarinu)
- kiaušiniai: 2
- druska
- juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kepimo skardą išklojame su sviestiniu popieriumi.
2. Tuomet imame vien1 batono riekelę ir vieną pusę aptepame sviestu. Apteptą pusę dedame ant kepimo skardos.
3. Tada dedame sūrio riekelę, kumpio riekelę ir dar kartą sūrį.
4. Ant viršaus uždedame batono riekelę, kurios viršus vėl išteptas sviestu.
5. Lygiai taip pat pagaminame ir antrą sumuštinį.
6. Sumuštinius kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
7. Apverčiame sumuštinį tada, kai viena pusė gražiai apskrunda ir baigiame kepti, kai apskrunda ir kita pusė.
8. Patiekiame karštus sumuštinius su keptuvėje iškeptais kiaušiniais, juos pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Skanaujame!
9. Patarimas: Sūrio bei kumpio kiekis priklausys tiek nuo jų, tiek nuo batono dydžio. Svarbiausia, kad batono riekelė būtų visiškai pilnai "užklota".
Panašūs receptai











