Vieno kąsnio užkandėlės - sumuštiniai su mocarela ir džiovintais pomidorais
Kategorija: Užkandžių receptai
Ingredientai
- prancūziški batonai: 1
- mocarelos sūrio burbuliukai: 2
- džiovinti pomidorai: trečdalio stiklinio (180 gramų)
- pesto padažas
- žalios alyvuogės
- salotų lapeliai (man labiausiai tinka rukola)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 300 laipsnių temperatūros, naudodami spiralinį kaitinimą iš viršaus. Bet idealiai skrebučiai gausis ir prie 200 laipsnių temperatūros su kaitininimu iš viršaus. Geriausiai pavyksta kaitinant ant grotelių, nes šitaip nesudrėksta apačia.
2. Supjaustykite batoną maždaug 1 centimetro storio riekutėmis.
3. Riekutes dėkite į orkaitę ir palaukite kol gražiai apskrunda vienas šonas.
4. Per tą laiką, kol batonas kepa, supjaustykite mocarelos sūrio burbuliukus plonomis riekelėmis.
5. Batono riekeles apverskite ir ant viršaus sudėkite mocarelos riekutes.
6. Tada dar pakepkite kol išsilydys mocarela. Procesas vyksta super greitai, tad reikia pasaugoti.
7. Ištraukite riekeles, patepkite pesto padažu, uždėkite gabaliuką džiovinto pomidoro, salotos lapelį ir alyvuogę. Gaunasi tikrai labai gardūs ir puikiai ant šventinio stalo užkandukai. Skanaujame!