Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Pats pigiausias, geriausias ir visiškai natūralus būdas papildyti geležies atsargas savo organizme yra valgyti kepenėles. Išmėginusi ne vieną jų receptą, supratau, kad tikriausiai priklausau tiems kas vištienos kepenėlių nemėgsta, bet kadangi jų buvo dar likę, ėmiausi šio kotletų recepto. Jis pranoko visus mano turėtus lūkesčius su kaupu. Itin paprastas, greitas ir ragaudama net nesuprasčiau, iš ko šie vištienos paplotėliai pagaminti. Jie lengvi, purūs, gardūs ir vis norisi "dar vieno". Būtinai pamėginkite! Gal ir Jums pradės patikti kepenėlės? O jei patinka, gal jos pradės patikti net dar labiau!
1. Vištienos kepenėlių kotletai: Vištienos kepenėles susmulkiname, užpilame pienu, kad apsemtų ir paliekame pastovėti maždaug valandą. Tai šiek tiek padės panaikinti specifinį kepenėlių skonį ir kvapą.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir jį pakepinkite keptuvėje (galite naudoti ir nekepintą).
3. Nuo vištienos kepenėlių nupilkite pieną, jas gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite smulkintuve iki vientisos masės.
4. Gautą masę sumaišykite su svogūnais, kiaušiniu, džiūvėsiais, manais, sutraiškytu česnaku, įberkite druskos bei pipirų. Gausis skystoka masė, taip ir turi būti.
5. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite kotletus-paplotėlius - šaukštu semkite masę ir kepkite tarsi blynus. Paplotėlius apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus bei taps tamsiai rudi.
6. Padažas: Gerai apkepinkite svogūnus, sudėkit visus likusius padažo ingredientus, gerai išmaišykite ir sušildykite.
7. Pilkite ant kepenėlių paplotėlių, patiekite ir skanaukite!
8. Pastebėjimas: Šis patiekalas skanus ir karštas, ir jau atvėsęs. Pastovėjęs patampa net skanesnis, nes padažas dar labiau įsigeria į kotletus.
Ingredientai
- Vištienos kepenėlių kotletams / paplotėliams:
- šviežios vištienos kepenėlės: 250 gramų
- pienas: ~1 puodelio
- svogūnai: 1 (susmulkiname)
- česnakas: 1 skiltelės
- kiaušiniai: 1
- smulkinti džiūvėsiai: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
- manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
- druska
- pipirai
- aliejus (kepimui)
- Pagardui / padažui:
- svogūnai: 2 (stambiai supjaustome)
- pomidorų tyrė (pasatta): 5 valgomųjų šaukštų (arba 2-3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos)
- granatų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
- obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto
- saldžiosios paprikos: 1,5 arbatinio šaukštelio
- aitriosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Vištienos kepenėlių kotletai: Vištienos kepenėles susmulkiname, užpilame pienu, kad apsemtų ir paliekame pastovėti maždaug valandą. Tai šiek tiek padės panaikinti specifinį kepenėlių skonį ir kvapą.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir jį pakepinkite keptuvėje (galite naudoti ir nekepintą).
3. Nuo vištienos kepenėlių nupilkite pieną, jas gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite smulkintuve iki vientisos masės.
4. Gautą masę sumaišykite su svogūnais, kiaušiniu, džiūvėsiais, manais, sutraiškytu česnaku, įberkite druskos bei pipirų. Gausis skystoka masė, taip ir turi būti.
5. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite kotletus-paplotėlius - šaukštu semkite masę ir kepkite tarsi blynus. Paplotėlius apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus bei taps tamsiai rudi.
6. Padažas: Gerai apkepinkite svogūnus, sudėkit visus likusius padažo ingredientus, gerai išmaišykite ir sušildykite.
7. Pilkite ant kepenėlių paplotėlių, patiekite ir skanaukite!
8. Pastebėjimas: Šis patiekalas skanus ir karštas, ir jau atvėsęs. Pastovėjęs patampa net skanesnis, nes padažas dar labiau įsigeria į kotletus.
Raktažodžiai:
vistienos kepeneles, kepeneles, pienas, svogunai, cesnakas, kiausiniai, dziuvesiai, manu kruopos, druska, pipirai, pomidoru tyre, granatu sirupas, obuoliu actas, paprikos
Vištienos kepenėlių ir pievagrybių mišrainė krepšeliuose
Vištienos kepenėlės grietinės padaže
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Troškintas veršienos kepsnys su grietine
Triušio kepenėlės
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Vegetariški raudonųjų lęšių miltų paplotėliai
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai
Virtų bulvių paplotėliai su varške
Super purūs vištienos kotletai!
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Kažkas naujo: Vištienos salotos su mėtomis ir agurkais
Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
Močiutės vištienos kepsneliai su majonezu, sūriu, kiaušiniais ir česnakais
Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su ryžiais
Vištienos krūtinėlė su špinatais
Kalakuto širdelių troškinys su daržovėmis ir grietine
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
KARŠTAS PADAŽAS PRIE VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS