Šventinis vištienos kepenėlių paštetas
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Ingredientai
- Kepenėlės: 500 g
- Morkos: 1 vnt.
- Svogūnai: 1 vnt.
- Grietinėlė: 100 ml
- Sviestas: 60 g
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Lauro lapai: 1 vnt.
- Čiobreliai: kelios šakelės (arba rozmarinai)
Recepto paruošimas
1. Į kepimo indą įtiesti kepimo popieriaus ir sudėti kepenėles.
2. Morkas ir svogūnus supjautyti didesniais gabalėliais ir išdėlioti ant kepenėlių.
3. Supilti grietinėlę.
4. Sviestą supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti inde.
5. Berti druskos ir pipirų, uždėti lauro lapą ir čiobrelių šakeles.
6. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min (kepimo laikas gali skirtis, atsižvelgiant į jūsų orkaitę).
7. Praėjus kepimo laikui, nuimti lauro lapą ir čiobrelius. Viską perkelti į indą aukštesniais kraštais.
8. Rankiniu trintuvu viską sutrinti iki vientisos konsistencijos ir išpilstyti į indelius.
9. Ištirpinti sviestą ir juo užpilti paštetą. Pilnai atvėsinti ir perkelti į šaldytuvą.
Panašūs receptai

Šventinis vištienos kepenėlių paštetas

Vištienos kepenėlių paštetas su spanguolėmis be brendžio

Džiovintų grybų ir rudųjų pievagrybių paštetas

Vištienos kepenėlių paštetas su voveraitėmis

Naminis ančių kepenėlių paštetas

Vištiena su grybais kreminiame padaže

Vištienos kepenėlių paštetas su grybais ir spanguolėmis

Česnakiniai vištienos sparneliai orkaitėje

Kepta višta orkaitėje su obuoliais

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu ir maltu muskato riešutu

Prancūziškas kepenėlių paštetas su džiovintomis slyvomis - geriausias receptas

Paštetas su antienos kepenėlėmis be brendžio