Tikri Ukrainietiški Veronikos barščiai
Kategorija: Sriubos
INGREDIENTAI
- Kiauliena 1 kg arba jautienos, arba riebios vištienos
- Lašinukai 1 vnt. gabalėlis sūdytų
- Morkos 1 vnt. didelė
- Bulvės 4 vnt.
- Pupelės 1 st.
- Burokėliai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Kopūstai 0,5 vnt.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Laurų lapai 2 vnt. arba pagal skonį
- Žolelės 1 sauja
- Pomidorų tyrė 5 valg. š.
KAIP GAMINTI
1. Pupeles ir mėsą išmirkykite vandenyje, geriausiai iš vakaro.
2. Penkių litrų puode vandenyje užkaiskite mėsą su pupelėmis ir prieskoniais. Verdant nugriebkite putas.
3. Bulves supjaustykite kubeliais ir dėkite į viralą.
4. Plonai supjaustykite kopūstą ir dėkite į puodą – jei kopūstai „lipa“ per kraštus, nebijokite, jie susmegs.
5. Kol sriuba verda, smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką. Morką ir burokėlį susmulkiname stambia trintuve.
6. Smulkiai supjaustome lašinius ir apkepame įkaitintoje keptuvėje iki spirgų (vietoj lašinių galima naudoti ir saulėgrąžų aliejų). Apkepiname svogūnus ir česnaką. Sudedame morkas ir buroką, maišydami kepiname apie 10 minučių.
7. Kai morkos ir burokai „paleidžia“ sultis, pridedame pomidorų tyrės, kelias minutes pakepiname ir viską iš keptuvės dedame į puodą.
8. Po dešimties minučių virimo pridedame druskos, pipirų, žalumynų pagal skonį ir barščius patiekiame karštus su šaukštu grietinės dubenyje.
9. Barščius ukrainiečiai užkanda juoda duona arba mielinėmis bandelėmis su česnakų padažu, kurias vadina „pampuškomis“.
2. Penkių litrų puode vandenyje užkaiskite mėsą su pupelėmis ir prieskoniais. Verdant nugriebkite putas.
3. Bulves supjaustykite kubeliais ir dėkite į viralą.
4. Plonai supjaustykite kopūstą ir dėkite į puodą – jei kopūstai „lipa“ per kraštus, nebijokite, jie susmegs.
5. Kol sriuba verda, smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką. Morką ir burokėlį susmulkiname stambia trintuve.
6. Smulkiai supjaustome lašinius ir apkepame įkaitintoje keptuvėje iki spirgų (vietoj lašinių galima naudoti ir saulėgrąžų aliejų). Apkepiname svogūnus ir česnaką. Sudedame morkas ir buroką, maišydami kepiname apie 10 minučių.
7. Kai morkos ir burokai „paleidžia“ sultis, pridedame pomidorų tyrės, kelias minutes pakepiname ir viską iš keptuvės dedame į puodą.
8. Po dešimties minučių virimo pridedame druskos, pipirų, žalumynų pagal skonį ir barščius patiekiame karštus su šaukštu grietinės dubenyje.
9. Barščius ukrainiečiai užkanda juoda duona arba mielinėmis bandelėmis su česnakų padažu, kurias vadina „pampuškomis“.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Gruziniška charčo sriuba
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Naudingi patarimai apie daržoves
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Kiaušinius dažome natūraliai
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTŲ SKILVELIAIS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
mišrainė su pupelėmis ir kumpiu
Vištiena su kariu
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
Labai skanios salotos su silke
Jautienos antrekotas keptuvėje
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
Pikantiški kiaulienos iešmeliai
Prancūziška svogūnų sriuba
Sotus avienos ragu