Ugninė mėsos sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis

Kategorija: Sriubų receptai


Ugninė mėsos sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis

Paskelbė:

Ingredientai

  • Malta jautiena: 500 g
  • Paprika: 1 vnt.
  • Čili pipiras: 1 vnt.
  • Morka: 1 vnt.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Bulvės: 2 vnt.
  • Ryžiai: 1 v. š.
  • Adžika: 1 v. š.
  • Trinti pomidorai: 300 ml
  • Alyvuogių aliejus: 1 v. š.
  • Juodieji pipirai: žiupsnis
  • Druska: pagal skonį
  • Konservuotos raudonosios pupelės: 1 skardinė
  • Vanduo: 2 l
  • Smulkinti žalumynai (kalendra, laiškiniai česnakai): 1 v. š.



Recepto paruošimas

1. Daržoves nuplaukite ir nulupkite. Morką supjaustykite griežinėliais, česnaką, čili pipirą ir svogūną – smulkiais gabalėliais, o bulves – kubeliais.

2. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite jautienos faršą. Kepkite, kol mėsa taps švelniai ruda.

3. Į puodą sudėkite svogūną, česnaką, morką ir papriką. Šiek tiek pakepkite, kad daržovės išleistų aromatą.

4. Supilkite vandenį ir virkite apie 15 minučių, kol bulvės pradės minkštėti.

5. Į sriubą įmaišykite trintus pomidorus, adžiką, ryžius, pipirus, druską ir konservuotas pupeles.

6. Toliau virkite apie 15 minučių, kol ryžiai bus išvirę, o skoniai gerai susimaišys.

7. Įmaišykite smulkintus žalumynus ir patiekite sriubą karštą.

8. Santrauka: Ugninė mėsos sriuba su jautienos faršu yra soti, maistinga ir lengvai paruošiama, puikiai tinkanti šaltesnėms dienoms. Šis aštrus ir aromatingas patiekalas patiks aštrių skonių mėgėjams, o ingredientų alternatyvos leis lengvai pritaikyti receptą pagal savo skonį ir pageidavimus.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook