Ugninė mėsos sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis
Kategorija: Sriubų receptai

Ingredientai
- Malta jautiena: 500 g
- Paprika: 1 vnt.
- Čili pipiras: 1 vnt.
- Morka: 1 vnt.
- Svogūnas: 1 vnt.
- Česnakas: 2 skiltelės
- Bulvės: 2 vnt.
- Ryžiai: 1 v. š.
- Adžika: 1 v. š.
- Trinti pomidorai: 300 ml
- Alyvuogių aliejus: 1 v. š.
- Juodieji pipirai: žiupsnis
- Druska: pagal skonį
- Konservuotos raudonosios pupelės: 1 skardinė
- Vanduo: 2 l
- Smulkinti žalumynai (kalendra, laiškiniai česnakai): 1 v. š.
Recepto paruošimas
1. Daržoves nuplaukite ir nulupkite. Morką supjaustykite griežinėliais, česnaką, čili pipirą ir svogūną – smulkiais gabalėliais, o bulves – kubeliais.
2. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite jautienos faršą. Kepkite, kol mėsa taps švelniai ruda.
3. Į puodą sudėkite svogūną, česnaką, morką ir papriką. Šiek tiek pakepkite, kad daržovės išleistų aromatą.
4. Supilkite vandenį ir virkite apie 15 minučių, kol bulvės pradės minkštėti.
5. Į sriubą įmaišykite trintus pomidorus, adžiką, ryžius, pipirus, druską ir konservuotas pupeles.
6. Toliau virkite apie 15 minučių, kol ryžiai bus išvirę, o skoniai gerai susimaišys.
7. Įmaišykite smulkintus žalumynus ir patiekite sriubą karštą.
8. Santrauka: Ugninė mėsos sriuba su jautienos faršu yra soti, maistinga ir lengvai paruošiama, puikiai tinkanti šaltesnėms dienoms. Šis aštrus ir aromatingas patiekalas patiks aštrių skonių mėgėjams, o ingredientų alternatyvos leis lengvai pritaikyti receptą pagal savo skonį ir pageidavimus.
Panašūs receptai











