Pupelių sriuba su, morkomis, bulvėmis ir frikadelėmis
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- pupelės: 1 stiklinės
- morkos: 2
- bulvės: 4
- svogūnai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- pomidorų sultys: 1 stiklinės
- lauro lapai: 1
- druska
- pipirai
- prieskoninės žolelės (bazilikas, mairūnas)
- mėsos faršas: 250 gramų (naudoju kiaulienos faršą)
- svogūnai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- kiaušiniai: 1
- druska
- pipirai
- prieskoninės žolelės (bazilikas, mairūnas)
- džiovinti krapai: 2 šaukštų
- malti džiūvėsėliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pupeles užmerkite iš vakaro.
2. Kitą dieną pupeles ant silpnos ugnies maždaug 60 minučių. Į puodą prie pupelių įdėkite tik lauro lapą.
3. Po to, puode, kuriame virsite sriubą ant gabaliuko sviesto bei šlakelio alyvuogių aliejaus pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūną ir česnaką.
4. Svogūnui pageltus, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir susmulkintas morkas. Įdėkite lauro lapą (galite ir tą patį, kur virė pupelės), druskos bei pipirų. Įpilkite pomidorų sulčių bei vandens. Per tą laiką, kol sriuba užvirs, pasiruoškite frikadeles - mėsos kukulius.
5. Į pasirinktą maltą mėsą įmuškite kiaušinį, sudėkite susmulkintus svogūnus bei česnakus. Įberkite džiūvėsėlių bei džiovintų krapų ir prieskoninių žolelių.
6. Išminkykite mėsą bei suformuokite nedidelius mėsos kamuoliukus.
7. Vandeniui užvirus sudėkite pasiruoštas frikadeles (kitu atveju mėsytė gali pasileisti) bei virkite maždaug 30 mminučių.
8. Paskui sudėkite išvirtas pupeles bei dar pavirkite maždaug 10-15 minučių.
9. Sriubą pagardinkite petražolėmis bei grietine.
10. Patiekite ir skanaukite!