Labai skysta sriuba su baltosiomis pupelėmis, morkomis ir poru

Kategorija: Sriubos


Labai skysta sriuba su baltosiomis pupelėmis, morkomis ir poru

Paskelbė:
22 Lapkričio 2023

Ingredientai


  • poras: 100 gramų
  • morkos: 100 gramų
  • paprastos baltosios pupelės: 80 gramų
  • salierų lapkočiai: 60 gramų
  • svogūnai: 60 gramų
  • alyvuogių aliejus: ~15 gramų
  • česnakas: 10 gramų
  • rozmarinas: 5 gramų (smulkiai supjaustome)
  • petražolės: 5 gramų (smulkiai supjaustome)
  • lauro lapai: 2
  • druska



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame kiekyje vandens užmerkite baltąsias pupeles visai nakčiai.

2. Kitą dieną perplaukite, užpilkite šaltu vandeniu. Vandens reikia du kartus daugiau nei pupelių apimtis, užvirinkite.

3. Įdėkite lauro lapų, svogūnus, morkas ir saliero lapkočius.

4. Virkite maždaug valandą.

5. Svogūną, morką, salierą ir lauro lapą išimkite.

6. Puode su storu dugnu įkaitinkite aliejų, pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus.

7. Įberkite druskos, rozmarinus, sudėkite likusią morką, pjaustytą kubeliais ir saliero lapkotį.

8. Įdėkite pupeles, supilkite vandenį, kuriame jos virė, ir pjaustytus plonais žiedais porus.

9. Virkite, kol išvirs porai, maždaug 10 minučių.

10. Nukelkite nuo kaitros ir suberkite petražoles. Patiekite ir skanaukite!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: