čili sriuba / troškinys su faršu
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- malta jautiena: 500 gramų
- svogūnai: 3 (vid. dydžio)
- česnakas: 1 galvos
- morkos: 1 (didelės)
- saliero stiebai: 1
- saldžiosios paprikos: 2 (galima ir nedėti, jeigu nemėgstate)
- aitrios paprikos: 2-3 (arba pagal skonį)
- kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
- paprikos milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 2 arbatinių šaukštelių (naudojau rudąjį)
- druska
- pipirai
- konservuoti pomidorai: 800 gramų
- pomidorų pasta: 2-3 valgomųjų šaukštų (galima naudoti ir pomidorų padažą)
- tamsi kakava: 1,5 valgomojo šaukšto
- konservuotos raudonosios pupelės: 400 gramų
- konservuoti kukurūzai: 150 gramų (1 mažos skardinės)
- aliejus (kepimui)
- Patiekimui:
- mėgstamas tarkuotas kietasis sūris
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepinkite maltą jautieną. Kepkite kol išsiskiria sultys, o mėsa parusta.
2. Apkeptą mėsą perdėkite į puodą, kuriame troškinsite.
3. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite susmulkintus svogūnus. Svogūnams suminkštėjus, suberkite susmulkintą česnaką.
4. Kai jau česnakas paskleis savo aromatą, į keptuvę berkite sutarkuotą morką, susmulkintas paprikas, salierą ir aštriuosius pipirus, prieskonius ir pagardinkite druska. Pakepinkite, kol suminkštėja, ir pilkite į bendrą puodą su jautiena.
5. Tada į puodą suverskite konservuotus pomidorus ir pomidorų padažą. Išmaišykite, užvirkite ir palikite troškintis ant nedidelės kaitros ne mažiau kaip 60 minučių.
6. Po to paragaukite ar nieko netrūksta, dėkite kakavą, berkite prieš tai nusunktas pupeles ir kukurūzus. Troškinti jų jau nebereikia, pakaks tik tiek, kad sušiltų.
7. Patiekdami pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Čili sriubą itin skanu užkąsti šviežiu prancūzišku batonu. Skanaus!
Troškinys su malta mėsa
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
MONGOLIŠKA JAUTIENA
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
AŠTRI POMIDORŲ SRIUBA | RECEPTAS
SAUSAS MARINATAS KIAULIENAI
Tikras vengriškas jautienos guliašas
DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Šernienos guliašas
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE