Žiedinių kopūstų sriuba su obuoliais, morkomis ir svogūnais
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- žiediniai kopūstai: 1 (nelabai didelio)
- svogūnai: 2
- morkos: 2
- aliejus: kepimui
- obuoliai: 2
- česnakai: 4 skiltelių
- tarkuotas imbieras: 1 šaukštelio
- druska
- pipirai
- sultinys: 1 litro
Recepto paruošimas
1. Pradžioje keptuvėje įkaitiname aliejų bei apkepiname kubeliais susmulkintus svogūnus ir sutarkuotas morkas. Kepame, kol svogūnai ir morkos suminkštės.
2. Tuomet suberiame susmulkintus česnakus, mažais kubeliais supjaustytus obuolius ir sutarkuotą imbierą. Pakepiname viską, kol gražiai apskrus.
3. Tada į puodą verčiame keptuvės turinį, suberiame susmulkintą žiedinį kopūstą (ganėtinai mažais žiedynais), užpilame sultiniu, beriame druskos bei pipirų.
4. Užviriname bei uždengę dangčiu dar paverdame keletą minučių.
5. Sriubą sutriname trintuvo pagalba iki norimo tirštumo tyrės.
6. Jei sriuba gavosi per daug tiršta, atskiedžiame su virintu vandeniu.
7. Paragaujame, ar netrūksta skonio, jei norisi, įberiame dar druskos ar kitų prieskonių.
8. Patiekiame ir skanaujame!