Trinta žirnių sriuba su morkomis ir spirgučiais
Kategorija: Sriubos
Ši žirnių sriuba su spirgučiais gaunasi soti, atstatanti prarastas jėgas ir sveikatą. Tai tikra tradicinė tiršta žirnienė. Kažkodėl man pačiai asmeniškai žirnienė visada asocijuojasi su kareiviškomis lauko virtuvėmis, garuojančiomis tarp sniego pusnynų vidury baltos žiemos. Ir nesvarbu, kad lauke gali būti +30, vis tiek skanių sriubų aš neatsisakysiu. Tad šią sriubą drąsiai gaminu visus metus. :)
Beje, šios sriubos galite ir netrinti, čia jau labiau pasirinkimas pagal Jūsų skonį. Aš kartais ją patiekiu sutrintą, o kartais, ne, kad paįvairinti šeimos pietus. :)
1. Pirmiausia keptuvėje arba puode storu dugnu paspirginkite lašinukus, jeigu trūksta riebalų, įpilkite šiek tiek alyvų aliejaus.
2. Pakepinkite riebaluose svogūnus, kol suminkštės, sudėkite česnakus, tuomet suberkite morkas. Viską apkepinkite nuolatos maišydami.
3. Sudėkite žirnius, užpilkite vandens (maždaug 2 litrus) ir užvirkite.
4. Įberkite 1,5 arbatinio šaukštelio druskos, vieną šaukštelį cukraus, pipirų, įdėkite 2 lauro lapus ir palikite virti, kol žirniai suminkštės.
5. Pabaigoje suberkite pjaustytas bulves ir dar pavirkite, kol suminkštės bulvės.
6. Paragaukite ir pataisykite skonį, jeigu trūksta druskos.
7. Patarimas: Šią sriubą galite patiekti dviem būdais. Jeigu pageidaujate, galima sriubą supilti į blenderį ir sutrinti iki tirštos vientisos masės. Žinoma, galima patiekti ir netrintą.
8. Valgykite su grietine (jeigu mėgstate) ir kapotomis petražolėmis, su paskrudinta balta duona. Skanaus!
Beje, šios sriubos galite ir netrinti, čia jau labiau pasirinkimas pagal Jūsų skonį. Aš kartais ją patiekiu sutrintą, o kartais, ne, kad paįvairinti šeimos pietus. :)
Ingredientai
- rūkyti lašinukai: 2-3 juostelių (supjaustome mažais gabaliukais)
- svogūnai: 1 (vidutinio dydžio)
- česnakas: 2-3 skiltelių
- morkos: 1 didelės (supjaustome gabaliukais)
- bulvės: 2 vidutinio dydžio (supjaustome gabaliukais)
- žirniai: 1 puodelio (bus geriausia, jeigu išmirkysite juos bent kelias valandas arba pamerksite iš vakaro)
- druska
- pipirai
- lauro lapai: 2
- vanduo
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvėje arba puode storu dugnu paspirginkite lašinukus, jeigu trūksta riebalų, įpilkite šiek tiek alyvų aliejaus.
2. Pakepinkite riebaluose svogūnus, kol suminkštės, sudėkite česnakus, tuomet suberkite morkas. Viską apkepinkite nuolatos maišydami.
3. Sudėkite žirnius, užpilkite vandens (maždaug 2 litrus) ir užvirkite.
4. Įberkite 1,5 arbatinio šaukštelio druskos, vieną šaukštelį cukraus, pipirų, įdėkite 2 lauro lapus ir palikite virti, kol žirniai suminkštės.
5. Pabaigoje suberkite pjaustytas bulves ir dar pavirkite, kol suminkštės bulvės.
6. Paragaukite ir pataisykite skonį, jeigu trūksta druskos.
7. Patarimas: Šią sriubą galite patiekti dviem būdais. Jeigu pageidaujate, galima sriubą supilti į blenderį ir sutrinti iki tirštos vientisos masės. Žinoma, galima patiekti ir netrintą.
8. Valgykite su grietine (jeigu mėgstate) ir kapotomis petražolėmis, su paskrudinta balta duona. Skanaus!
Raktažodžiai:
lasiniai, rukyti lasiniai, svogunai, cesnakas, morkos, bulves, zirniai, druska, pipirai, lauro lapeliai, vanduo, sriuba, trinta sriuba, zirniu sriuba
Veganiška skaldytų žirnių sriuba
Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Trinta paprikų sriuba
Trinta brokolių sriuba su vištiena ir grietinėle
Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Lietuviški šaltibarščiai
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA
Prancūziška svogūnų sriuba
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Čili sriuba (aštri sriuba)
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Skaniausia trinta moliūgų sriuba
Žirniu sriuba kitaip
Neapolietiška trinta kukurūzų sriuba
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA