Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Kategorija: Sriubos
Tom Kha Gai - tai tailandietiška sriuba su vištiena, kuris tikriausiai yra bene populiariausias Tailando virtuvės šedevras, atkeliavęs ir į daugelio patiekalų meniu. Patiekalas yra tikrai nesunkiai gaminamas, nors ir pareikalaus kelių ne tokių mūsų virtuvėse populiarių ingredientų, bet juos tikrai įmanoma surasti parduotuvių lentynose (bent jau didesnių parduotuvių). Įprastai tokia sriuba gali būti pagardinama vištos kojomis, viduriais arba sukrešėjusiu krauju, bet šįkart Jums pateiksime tradiciškesnį, nuo seno gaminamą ir mūsų skoniams labiau priimtiną, Tom Kha Gai sriubos receptą.
1. Pirmiausia buku peilio galu padaužykite citrinžolę, kad suaktyvėtų aromatas, ir supjaustykite į kelias dideles dalis.
2. Tada nuluptą imbierą supjaustykite plonomis juostelėmis.
3. Po to į puodą pilkite kokosų pieną, kokosų kremą, vištienos sultinį, dėkitme imbierą, citrinžolę, laimo lapus ir kaitinkit ant vidutinės kaitros maždaug 4-5 minutes (neleiskite pilnai užvirti, nes kokosų pienas šitaip gali sušokti į gumuliukus).
4. Paskui sudėkite smulkiai supjaustytą vištieną su grybais ir tokiu pat būdu, iki galo neužvirdami, kaitinkite maždaug 10-15 minučių.
5. Kai jau vištiena išvirs, berkite susmulkintą čili pipirą, pilkite žuvies padažą ir laimo sultis.
6. Tom Kha Gai sriubą įprastai yra patiekiama su susmulkinta šviežia kalendra bei virtais ryžiais. Skanaus! ;)
Ingredientai
- kokosų pienas: 1 skardinės (400 mililitrų)
- kokosų kremas: 1 pakuotės (~150-200 mililitrų; jei neturite, galima pakeisti tokiu pat kiekių kokosų pieno)
- citrinžolės: 1
- švieži arba džiovinti laimo lapai: 4-5
- laimo vaisiaus sultys: iš 3 vnt.
- vištienos filė: 500 gramų
- imbieras: 3-4 centimetrų ilgio šaknies (įprastai naudoaja alpinija (galangal), bet mūsų šalyje sudėtinga jos surasti)
- vištienos sultinys: 450 mililitrų
- pievagrybiai: 1 saujos (arba kreivabudės)
- žuvies padažas: 1-2 šaukštų (arba pagal skonį)
- čili pipirai: 1
- šviežia kalendra: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia buku peilio galu padaužykite citrinžolę, kad suaktyvėtų aromatas, ir supjaustykite į kelias dideles dalis.
2. Tada nuluptą imbierą supjaustykite plonomis juostelėmis.
3. Po to į puodą pilkite kokosų pieną, kokosų kremą, vištienos sultinį, dėkitme imbierą, citrinžolę, laimo lapus ir kaitinkit ant vidutinės kaitros maždaug 4-5 minutes (neleiskite pilnai užvirti, nes kokosų pienas šitaip gali sušokti į gumuliukus).
4. Paskui sudėkite smulkiai supjaustytą vištieną su grybais ir tokiu pat būdu, iki galo neužvirdami, kaitinkite maždaug 10-15 minučių.
5. Kai jau vištiena išvirs, berkite susmulkintą čili pipirą, pilkite žuvies padažą ir laimo sultis.
6. Tom Kha Gai sriubą įprastai yra patiekiama su susmulkinta šviežia kalendra bei virtais ryžiais. Skanaus! ;)
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Trinta morkų sriuba
Japoniška vištienos ir makaronų sriuba
Perpjaukite 1 citriną į 4 dalis, pabarstykite druska ir padėkite virtuvėje
Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis
Rudeninė daržovių sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
Trinta vištienos sriuba
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Avgolemono sriubyte
Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies
VIŠTIENOS IR LĘŠIŲ SRIUBA
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Kokosų piene troškinta vištiena su čiobreliais
Žirniu sriuba kitaip
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA SU VIŠTIENA
Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS