Silkė sluoksniuotos tešlos krepšeliuose su daržovėmis
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai

Ingredientai
- Sluoksniuota tešla: 500 g
- Silkė: 200 g (išvalyta ir smulkiai supjaustyta)
- Morkos: 1 vidutinio dydžio (sutarkuota)
- Svogūnas: 1 mažas (smulkiai supjaustytas)
- Pievagrybiai: 100 g (smulkiai supjaustyti)
- Saulėgrąžų aliejus: 2 valg. šaukštai
- Grietinė: 2 valg. šaukštai
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai: pagal skonį
- Krapai: pagal skonį (smulkinti)
- Kiaušinis: 1 vnt. (aptepimui)
Recepto paruošimas
1. Daržovių ir silkės paruošimas: Žingsnis prasidėjo nuo daržovių plovimo ir smulkinimo.
2. Svogūnai buvo susmulkinti smulkiais kubeliais, o morkos sutarkuotos stambia tarka.
3. Pievagrybiai buvo supjaustyti griežinėliais. Silkė, nuskusta ir nusausinta, supjaustyta mažais gabalėliais.
4. Įdaro gamyba: Keptuvė įkaito ant vidutinės ugnies, kur buvo įpilta saulėgrąžų aliejaus. Svogūnai pradėjo švelniai skrusti, kol tapo permatomi.
5. Tada į keptuvę pridėtos morkos ir pievagrybiai, viskas buvo maišoma ir kepama tol, kol daržovės tapo minkštos, o jų sultys išgaravo. Galų gale, pridėta silkė, viskas gerai išmaišyta ir dar keletą minučių kepinta.
6. Pagardinimas: Į paruoštą mišinį įmaišyta grietinė, smulkinti krapai, druska ir pipirai.
7. Viskas gerai sumaišyta ir palikta atvėsti kambario temperatūroje.
8. Tešlos paruošimas: Sluoksniuota tešla, atšildyta pagal pakuotės nurodymus, buvo švelniai pakočiota ant miltais pabarstyto paviršiaus. Ji supjaustyta į kvadratėlius, tinkamus keksiukų formelėms iškloti.
9. Krepšelių formavimas: Kiekviena keksiukų formelė buvo lengvai ištepta aliejumi, o į ją įklotas tešlos kvadratėlis, švelniai prispaudžiant prie dugno ir kraštų, kad susidarytų krepšelis.
10. Įdaro įdėjimas: Atvėsęs įdaras buvo dedamas į kiekvieną krepšelį po pilną šaukštą. Kiekvienas krepšelis užpildytas iki kraštų.
11. Tešlos aptepimas: Išplakto kiaušinio šepetėlis slydo per tešlos kraštus, kad kepant jie įgautų gražią, auksinę spalvą.
12. Kepimas: Orkaitė įkaito iki 200°C. Krepšeliai buvo kepami apie 15 minučių, kol jų krašteliai apskrudo, o įdaras švelniai sutvirtėjo.
13. Patiekimas: Iškepti krepšeliai atvėsinti ant grotelių. Jie buvo patiekti dar šilti, papuošti šviežiais krapais, idealiai derantys su šviežiomis salotomis ar citrinos riekele.
14. Dabar šis patiekalas džiugins ir jūsų stalą!
Panašūs receptai











