Silkė sluoksniuotos tešlos krepšeliuose su daržovėmis

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


Silkė sluoksniuotos tešlos krepšeliuose su daržovėmis

Paskelbė:

Ingredientai

  • Sluoksniuota tešla: 500 g
  • Silkė: 200 g (išvalyta ir smulkiai supjaustyta)
  • Morkos: 1 vidutinio dydžio (sutarkuota)
  • Svogūnas: 1 mažas (smulkiai supjaustytas)
  • Pievagrybiai: 100 g (smulkiai supjaustyti)
  • Saulėgrąžų aliejus: 2 valg. šaukštai
  • Grietinė: 2 valg. šaukštai
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Krapai: pagal skonį (smulkinti)
  • Kiaušinis: 1 vnt. (aptepimui)


Recepto paruošimas

1. Daržovių ir silkės paruošimas: Žingsnis prasidėjo nuo daržovių plovimo ir smulkinimo.

2. Svogūnai buvo susmulkinti smulkiais kubeliais, o morkos sutarkuotos stambia tarka.

3. Pievagrybiai buvo supjaustyti griežinėliais. Silkė, nuskusta ir nusausinta, supjaustyta mažais gabalėliais.

4. Įdaro gamyba: Keptuvė įkaito ant vidutinės ugnies, kur buvo įpilta saulėgrąžų aliejaus. Svogūnai pradėjo švelniai skrusti, kol tapo permatomi.

5. Tada į keptuvę pridėtos morkos ir pievagrybiai, viskas buvo maišoma ir kepama tol, kol daržovės tapo minkštos, o jų sultys išgaravo. Galų gale, pridėta silkė, viskas gerai išmaišyta ir dar keletą minučių kepinta.

6. Pagardinimas: Į paruoštą mišinį įmaišyta grietinė, smulkinti krapai, druska ir pipirai.

7. Viskas gerai sumaišyta ir palikta atvėsti kambario temperatūroje.

8. Tešlos paruošimas: Sluoksniuota tešla, atšildyta pagal pakuotės nurodymus, buvo švelniai pakočiota ant miltais pabarstyto paviršiaus. Ji supjaustyta į kvadratėlius, tinkamus keksiukų formelėms iškloti.

9. Krepšelių formavimas: Kiekviena keksiukų formelė buvo lengvai ištepta aliejumi, o į ją įklotas tešlos kvadratėlis, švelniai prispaudžiant prie dugno ir kraštų, kad susidarytų krepšelis.

10. Įdaro įdėjimas: Atvėsęs įdaras buvo dedamas į kiekvieną krepšelį po pilną šaukštą. Kiekvienas krepšelis užpildytas iki kraštų.

11. Tešlos aptepimas: Išplakto kiaušinio šepetėlis slydo per tešlos kraštus, kad kepant jie įgautų gražią, auksinę spalvą.

12. Kepimas: Orkaitė įkaito iki 200°C. Krepšeliai buvo kepami apie 15 minučių, kol jų krašteliai apskrudo, o įdaras švelniai sutvirtėjo.

13. Patiekimas: Iškepti krepšeliai atvėsinti ant grotelių. Jie buvo patiekti dar šilti, papuošti šviežiais krapais, idealiai derantys su šviežiomis salotomis ar citrinos riekele.

14. Dabar šis patiekalas džiugins ir jūsų stalą!