Silkė sluoksniuotos tešlos krepšeliuose su daržovėmis
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla: 500 g
- Silkė: 200 g (išvalyta ir smulkiai supjaustyta)
- Morkos: 1 vidutinio dydžio (sutarkuota)
- Svogūnas: 1 mažas (smulkiai supjaustytas)
- Pievagrybiai: 100 g (smulkiai supjaustyti)
- Saulėgrąžų aliejus: 2 valg. šaukštai
- Grietinė: 2 valg. šaukštai
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai: pagal skonį
- Krapai: pagal skonį (smulkinti)
- Kiaušinis: 1 vnt. (aptepimui)
Recepto paruošimas
1. Daržovių ir silkės paruošimas: Žingsnis prasidėjo nuo daržovių plovimo ir smulkinimo.
2. Svogūnai buvo susmulkinti smulkiais kubeliais, o morkos sutarkuotos stambia tarka.
3. Pievagrybiai buvo supjaustyti griežinėliais. Silkė, nuskusta ir nusausinta, supjaustyta mažais gabalėliais.
4. Įdaro gamyba: Keptuvė įkaito ant vidutinės ugnies, kur buvo įpilta saulėgrąžų aliejaus. Svogūnai pradėjo švelniai skrusti, kol tapo permatomi.
5. Tada į keptuvę pridėtos morkos ir pievagrybiai, viskas buvo maišoma ir kepama tol, kol daržovės tapo minkštos, o jų sultys išgaravo. Galų gale, pridėta silkė, viskas gerai išmaišyta ir dar keletą minučių kepinta.
6. Pagardinimas: Į paruoštą mišinį įmaišyta grietinė, smulkinti krapai, druska ir pipirai.
7. Viskas gerai sumaišyta ir palikta atvėsti kambario temperatūroje.
8. Tešlos paruošimas: Sluoksniuota tešla, atšildyta pagal pakuotės nurodymus, buvo švelniai pakočiota ant miltais pabarstyto paviršiaus. Ji supjaustyta į kvadratėlius, tinkamus keksiukų formelėms iškloti.
9. Krepšelių formavimas: Kiekviena keksiukų formelė buvo lengvai ištepta aliejumi, o į ją įklotas tešlos kvadratėlis, švelniai prispaudžiant prie dugno ir kraštų, kad susidarytų krepšelis.
10. Įdaro įdėjimas: Atvėsęs įdaras buvo dedamas į kiekvieną krepšelį po pilną šaukštą. Kiekvienas krepšelis užpildytas iki kraštų.
11. Tešlos aptepimas: Išplakto kiaušinio šepetėlis slydo per tešlos kraštus, kad kepant jie įgautų gražią, auksinę spalvą.
12. Kepimas: Orkaitė įkaito iki 200°C. Krepšeliai buvo kepami apie 15 minučių, kol jų krašteliai apskrudo, o įdaras švelniai sutvirtėjo.
13. Patiekimas: Iškepti krepšeliai atvėsinti ant grotelių. Jie buvo patiekti dar šilti, papuošti šviežiais krapais, idealiai derantys su šviežiomis salotomis ar citrinos riekele.
14. Dabar šis patiekalas džiugins ir jūsų stalą!