Mišrainė "Lapės kailis" su silke - originalus Kūčių patiekalas
Kategorija: Salotos, mišrainės
Tokia mišrainė "Lapės kailis" su silke yra nuostabus patiekalas, kuris gali papuošti kiekvienų namų Kūčių stalą. Pats valgis ir atrodo itin patraukliai, ir yra labai skanus. Paragaujame jau dabar, kad nuspręstume, ar norisi tokią mišrainę įtraukti į savo šventinį valgiaraštį.
1. Mišrainę formuojame sluoksniais ir kiekvieną sluoksnį padengiame veganišku majonezu.
2. Pirmas sluoksnis: Supjaustome bei sudedame silkę
3. Antras sluoksnis: Supjaustome svogūną kubeliais ir pakepame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
4. Grybus supjaustome juostelėmis, apkepame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
5. Tuomet sumaišome atvėsintus grybus bei svogūnus. Dedame sluoksnį.
6. Trečias sluoksnis: Sutarkuojame bulves stambia tarka. Dedame sluoksnį.
7. Ketvirtas sluoksnis: Sutarkuojame morkas stambia tarka bei sumaišome su pakepintais svogūnais. Dedame ant viršaus.
8. Neužmirštame aptepti veganišku majonezu.
9. Štai mūsų mišrainė "Lapės kailis" su silke jau paruošta. Patiekiame į stalą ir lepinamės!
Ingredientai
- silkės filė: 1
- svogūnai: 2
- marinuoti pievagrybiai: 300 gramų
- morkos: 2 (virtos)
- bulvės: 1-2 (virtos)
- veganiškas majonezas: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Mišrainę formuojame sluoksniais ir kiekvieną sluoksnį padengiame veganišku majonezu.
2. Pirmas sluoksnis: Supjaustome bei sudedame silkę
3. Antras sluoksnis: Supjaustome svogūną kubeliais ir pakepame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
4. Grybus supjaustome juostelėmis, apkepame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
5. Tuomet sumaišome atvėsintus grybus bei svogūnus. Dedame sluoksnį.
6. Trečias sluoksnis: Sutarkuojame bulves stambia tarka. Dedame sluoksnį.
7. Ketvirtas sluoksnis: Sutarkuojame morkas stambia tarka bei sumaišome su pakepintais svogūnais. Dedame ant viršaus.
8. Neužmirštame aptepti veganišku majonezu.
9. Štai mūsų mišrainė "Lapės kailis" su silke jau paruošta. Patiekiame į stalą ir lepinamės!
Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
Mišrainė su silke, keptais burokėliais, bulvėmis, morkomis ir žirneliais
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Soti bulvių mišrainė su grybais
Vokiška bulvių mišrainė su silke
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis
Vištienos kepenėlių ir pievagrybių mišrainė krepšeliuose
Su bulvėmis kepta silkės filė
Sluoksniuota silkės mišrainė su pievagrybiais, kiaušiniu ir majonezu
DARŽOVIŲ IR MĖSYTĖS MIŠRAINĖ
Morkų ir vištienos mišrainė
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Grybų salotos su silke
Tuno salotos
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių, tiek kasdieniam stalui
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių stalui, tiek kasdieniniam stalui
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
Greitai pagaminamos tuno ir daržovių salotos
Burokėlių mišrainė su lęšiais ir silke
Gardi mišrainė su rūkyta lašiša
Burgo bulvių salotos / mišrainė
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ