Brokolių salotos su morkomis, džiovintomis spanguolėmis ir saulėgrąžomis

Kategorija: Salotos, mišrainės


Brokolių salotos su morkomis, džiovintomis spanguolėmis ir saulėgrąžomis

Paskelbė:
03 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Brokolis: 1 vienetas
  • Morkos: 2 vienetai
  • Rausvasis svogūnas: 1 nedidelis
  • Džiovintos spanguolės: 4 šaukštai
  • Saulėgrąžų sėklos: 4 šaukštai
  • Moliūgo sėklos: 4 šaukštai
  • Majonezas (arba natūralus jogurtas): 3 šaukštai
  • Druska ir pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Paruoškite brokolį: Nuplikykite brokolį verdančiu vandeniu ir leiskite jam atvėsti.

2. Jei norite išsaugoti daugiau skonio, brokolio galite ir neplikyti, o tik pamirkyti vandenyje.

3. Nupjaukite žiedynus ir smulkiai juos supjaustykite.

4. Paruoškite morkas: Sutarkuokite morkas ir dėkite jas į dubenį su brokoliu.

5. Įdėkite likusius ingredientus: Pridėkite susmulkintą rausvąjį svogūną, džiovintas spanguoles, saulėgrąžas ir moliūgo sėklas. Jei norite intensyvesnio skonio, prieš dedant į salotas, sėklas galite lengvai apkepinti keptuvėje.

6. Pagardinkite: Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

7. Sujunkite su padažu: Įdėkite majonezo arba natūralaus jogurto, gerai išmaišykite visus ingredientus.

8. Patiekite: Salotas galite skanauti iš karto arba palaikyti trumpą laiką šaldytuve, kad visi skoniai įsigertų.

9. Santrauka: Šios brokolių salotos su morkomis, spanguolėmis ir saulėgrąžomis yra puikus pasirinkimas lengvai vakarienei arba gaiviam užkandžiui. Naudojami ingredientai suteikia įvairių maistinių medžiagų, o lengvai pagaminamas receptas tiks net ir skubantiems.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: