BROKOLIŲ – FETOS SALOTOS
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai

- brokoliai: 1 didesnio
- fetos sūris: 1 pakelio (arba pagal skonį)
- kepintos migdolų plokštelės: 3-4 valgomųjų šaukštų
- mėgiamas majonezas: 3-4 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 1-2 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 1 skiltelės
- Iš pradžių brokolį supjaustome į mažesnius žiedynus, išverdame pasūdytame vandenyje, išvirtus sudedame į ledinį vandenį, kad išlaikytų spalvą, nuvarviname.
- Tuo tarpu, kol brokoliai nuvarvės supjaustome fetą, sausoje keptuvėje pakepiname migdolų plokšteles bei sumaišome padažą. Majonezą sumaišome su vandeniu arba grietine – grietinėle, įspaudžiame česnako skiltelę.
- Tuomet brokolius atsargiai sumaišome su feta bei trim ketvirtadaliais padažo. Sudedame į lėkštę, užpilame likusiu ketvirtadaliu padažu bei galima palikti šiek tiek pastovėti, kad skoniai persipintų, o prieš patiekdamos apibarstome migdolų plokštelėmis. Mėgaujamės!
Panašūs receptai

Brokolių salotos su migdolais ir šonine

Brokolių, vynuogių ir makaronų salotos - mišrainė

Brokolių salotos su feta sūriu ir riešutais

BROKOLIŲ SALOTOS SU DŽIOVINTOMIS SPANGUOLĖMIS

Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais

Morkų salotos su imbieru

Daržovių salotos su šparaginėmis pupelėmis ir fetos sūriu

SALOTOS SU FETA SŪRIU

Avinžirnių ir orzo makaronų salotos su saulėje džiovintais pomidorais

KRABŲ LAZDELIŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ) SU POMIDORU

Cukinijų salotos su pankoliu, feta sūriu ir kedro riešutais

Burgo bulvių salotos / mišrainė