Paprastos žiedinio kopūsto salotos su morkomis ir saulėgrąžomis
Kategorija: Salotos, mišrainės
Ingredientai
- Žiedinis kopūstas: 1 vidutinio dydžio
- Morkos: 2 vnt, sutarkuotos
- Kepintos saulėgrąžos: 3 šaukštai
- Krapai: pagal skonį
- Svogūnas: 1 mažas, smulkiai supjaustytas
- Druska: žiupsnelis
- Pipirai: žiupsnelis
- Majonezas: 2–3 šaukštai (galima keisti graikišku jogurtu)
Recepto paruošimas
1. Pradėkite nuo žiedinio kopūsto – jį nuplaukite ir suskirstykite į mažus žiedynėlius. Įdėkite į dubenį.
2. Morkas nulupkite ir sutarkuokite šiaudeliais arba smulkesne tarka, kad geriau įsilietų į salotų tekstūrą.
3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus, pridėkite juos prie žiedinių kopūstų ir morkų mišinio.
4. Saulėgrąžas paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol jos lengvai apskrus ir taps kvapnios. Įberkite į dubenį su daržovėmis.
5. Pagardinkite druska, pipirais ir įdėkite majonezo arba graikiško jogurto.
6. Gerai išmaišykite, kad ingredientai pasiskirstytų tolygiai.
7. Patiekite iš karto arba palaikykite šaldytuve apie 10 minučių, kad skoniai susijungtų. Skanaukite!
8. Santrauka: Šios žiedinių kopūstų salotos su morkomis ir saulėgrąžomis – sveikas ir greitai paruošiamas patiekalas, praturtintas vitaminais ir skaidulomis, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Salotose derinami gaivūs žiedinio kopūsto ir morkos skoniai su lengva saulėgrąžų riešutine nata, o majonezas arba graikiškas jogurtas prideda kremiškumo ir subalansuoja skonį