Salotos su morkomis, actu ir kmynais
Kategorija: Salotos, mišrainės
Ingredientai
- kopūstai: 1
- morkos: 2
- druska: 2 gerų žiupsnių
- cukrus: 2 žiupsnių
- aliejus: šlakelio (nėra būtina)
- baltojo vyno actas: 0,5 valgomojo šaukšto (galima keisti paprastu 9 procentų arba obuolių actu)
- kmynai: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kopūstą supjaustykite ruoželiais.
2. Tuomet pagniaužykite dubenyje rankomis, kad kopūstas šiek tiek suminkštėtų bei išskirtų savo sultis.
3. Morkas nulupkite bei susitarkuokite burokine tarka.
4. Tada įmaišykite į kopūstus. Pagardinkite druska, cukrumi ir kmynais.
5. Supilkite aliejų ir actą. Viską gerai išmaišykite.
Baltagūžių kopūstų salotos su paprika
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Gaivios salierų salotos
Baltagūžių kopūstų salotos su ropėmis ir obuoliais pagal Beatą
Soti bulvių mišrainė su grybais
Brokolių salotos su migdolais ir šonine
Žaliavalgiškos žalių burokėlių, obuolių ir morkų salotos
Šviežių kopūstų salotos su obuoliais ir agurkais
Špinatų ir aviečių salotos
Obuolių ir morkų salotos su majonezu
BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS
Silkė "Maties" su burokėliais, morkomis ir medumi
Špinatų ir avokadų salotos
Daržovių mišrainė su majonezu
Kopūstų salotos su kefyro užpilu
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
Keptų bulvių mišrainė
Silkių, salierų ir obuolių salotos pagal Beatą
Brokolių, vynuogių ir makaronų salotos - mišrainė
ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA
Žaliavalgiškos kiniško kopūsto ir agurkų salotos
Saliero gumbo salotos su morkomis ir obuoliais
Azijietiškos antienos salotos