Keptų morkų ir vištienos salotos su medaus-grūdėtųjų garstyčių padažu

Kategorija: Vištiena ir paukštiena / Salotos, mišrainės


Keptų morkų ir vištienos salotos su medaus-grūdėtųjų garstyčių padažu

Paskelbė:
31 Sausio 2024

Ingredientai


  • morkos: 5 (vid. dydžio)
  • kmynai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • prieskoninių žolelių mišinys: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
  • ryžiai: 100 gramų
  • kepta vištiena: 200-300 (tinka ir rūkyta vištiena)
  • vyšniniai pomidoriukai: 10 (tinka ir įprasti pomidorai)
  • gražgarstės: 1 didelės saujos (arba špinatai)
  • druska
  • juodieji pipirai
Padažui:
  • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
  • medus: 1 šaukšto
  • grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • baltojo vyno actas: 3 šaukštų (arba citrinos sultys)
  • druska
  • juodieji pipirai


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių morkas nuskuskite bei supjaustykite storais šiaudeliais. Jas dėkite į karščiui atsparų indą, pabarstykite kmynais, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais bei apipilkite vienu šaukštu aliejaus.

2. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 40 minučių. Kai iškeps, atvėsinkite.

3. Ryžius išvirkite taip, kaip yra nurodyta ant jų pakuotės.

4. Išvirusius perliekite su šaltu vandeniu bei palikite nuvarvėti.

5. Keptą (arba rūkytą) vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.

6. Tuomet ryžius sudėkitee į dubenį, ten pat - atvėsusias morkas. Gražgarsčių lapus bei perpus perpjautus pomidoriukus taip pat sudedame į dubenį.

7. Padažas: Visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje bei supilkite ant paruoštų salotų.

8. Patiekite ir skanaukite!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: