Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis
Kategorija: Salotos, mišrainės
Nebūna Kūčių, kad nepagaminčiau šios keptų morkų mišrainės. Ji idealiai dera prie keptos žuvies. Taip pat dėl savo ryškumo, ji idealiai papuošia stalą.
Aš įprastai mišrainei naudoju parduotuvėje pirktas šaldytas voveraites, bet tinka tiek pievagrybiai, tiek konservuoti miško grybai. Jeigu tik turite pastarųjų, jūsų pačių rinktų, konservuotų bei saugotų Kūčių stalui, jis bus tik dar jaukesnis bei šventiškesnis.
1. Iš pradžių morkas nuskutame ir sutarkuojame stambia tarka. Tris didelius svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais.
2. Tuomet morkas ir svogūnus suverčiame į įkaitintą keptuvę su aliejumi, uždengiame ir kepame tol, kol suminkštės. Kartas nuo karto reikia nudengti ir pamaišyti, gali reikėti įpilti dar šlakelį aliejaus, kad nedegtų.
3. Kai jau baigia iškepti, pagal skonį pabarstome druska bei pipirais, sudedame pomidorų padažą.
4. Šaldytas voveraites apverdame pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio.
5. Tada išvirusias voveraites supjaustome mažesniais gabaliukais, smulkiais kubeliais supjaustome likusį svogūną ir kartu pakepiname. Pagal savo skonį pabarstome druska bei pipirais.
6. Keptas morkas sumaišome su voveraitėmis bei pupelėmis.
7. Labai gardu patiekti su kepta žuvimi (pavyzdžiui, lašiša). Skanaus!
Aš įprastai mišrainei naudoju parduotuvėje pirktas šaldytas voveraites, bet tinka tiek pievagrybiai, tiek konservuoti miško grybai. Jeigu tik turite pastarųjų, jūsų pačių rinktų, konservuotų bei saugotų Kūčių stalui, jis bus tik dar jaukesnis bei šventiškesnis.
Ingredientai
- morkos: 4 (vid. dydžio)
- svogūnai: 4 (pas mane 3 didesni ir 1 mažesnis)
- šaldytos voveraitės: 250 gramų
- pupelės: 1 skardinės
- pomidorų padažas: kelių šaukštų
- aliejus (kepimui)
- druska: pagal skonį
- malti juodieji pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių morkas nuskutame ir sutarkuojame stambia tarka. Tris didelius svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais.
2. Tuomet morkas ir svogūnus suverčiame į įkaitintą keptuvę su aliejumi, uždengiame ir kepame tol, kol suminkštės. Kartas nuo karto reikia nudengti ir pamaišyti, gali reikėti įpilti dar šlakelį aliejaus, kad nedegtų.
3. Kai jau baigia iškepti, pagal skonį pabarstome druska bei pipirais, sudedame pomidorų padažą.
4. Šaldytas voveraites apverdame pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio.
5. Tada išvirusias voveraites supjaustome mažesniais gabaliukais, smulkiais kubeliais supjaustome likusį svogūną ir kartu pakepiname. Pagal savo skonį pabarstome druska bei pipirais.
6. Keptas morkas sumaišome su voveraitėmis bei pupelėmis.
7. Labai gardu patiekti su kepta žuvimi (pavyzdžiui, lašiša). Skanaus!
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių, tiek kasdieniam stalui
Morkų humusas, keptas orkaitėje
Cepelinai su silkės ir grybų įdaru
Tartar padažas
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
Su voveraitėmis troškintas triušis
Karpio kepsnys su daržovėmis
Tuno salotos
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
Morkų ir vištienos mišrainė
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Orkaitėje keptos daržovės
Česnakinė morkų užtepėlė
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS
Silkė su saulėgrąžomis
Silkė su saulegrąžomis
Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
Morkos su cukrumi
DARŽOVIŲ IR MĖSYTĖS MIŠRAINĖ
Soti bulvių mišrainė su grybais