Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
Kategorija: Salotos, mišrainės
Ingredientai:
Bulves, morkas ir kiaušinius atskiruose induose sutarkuojame stambia (burokine) tarka.
Svogūną labai smulkiai sukapojame.
Tuną truputį nusausiname.
Stikliniame inde pradedame sluoksniuoti: dedame 1cm sluoksnį bulvių, 0,5cm morkų, tepame majonezu, barstome svogūnu, dedame ploną sluoksnį tuno ir pabarstome kiaušiniu. Ir vėl iš naujo. Sluoksnius galima daryti ir storesnius. Jei tunas labai drėgnas – majonezo nereiktų daug dėti – bus per riebu. Druska ir pipirai barstomi pagal skonį.
Prieš patiekiant šią mišrainę reiktų, kad bent 12 valandų pastovėtų šaldytuve.
Labai skanus patiekalas šventiniam stalui.
- 5 virtos morkos
- 4 didelės virtos bulvės
- 5 virti kiaušiniai
- 3 svogūnai
- 2 skardinė tuno aliejuje
- majonezas
- druska ir pipirai
Bulves, morkas ir kiaušinius atskiruose induose sutarkuojame stambia (burokine) tarka.
Svogūną labai smulkiai sukapojame.
Tuną truputį nusausiname.
Stikliniame inde pradedame sluoksniuoti: dedame 1cm sluoksnį bulvių, 0,5cm morkų, tepame majonezu, barstome svogūnu, dedame ploną sluoksnį tuno ir pabarstome kiaušiniu. Ir vėl iš naujo. Sluoksnius galima daryti ir storesnius. Jei tunas labai drėgnas – majonezo nereiktų daug dėti – bus per riebu. Druska ir pipirai barstomi pagal skonį.
Prieš patiekiant šią mišrainę reiktų, kad bent 12 valandų pastovėtų šaldytuve.
Labai skanus patiekalas šventiniam stalui.
Greitai pagaminamos tuno ir daržovių salotos
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių, tiek kasdieniam stalui
Mini krepšeliai - užkandėlės jūsų šventiniam stalui
Šventėms – tortas „Snickers“
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Itališkas baklažanų apkepas
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Pica su tunu
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Raudonojo aksomo tortas
Greitas Obuolių pyragas
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
Bulvių ir pomidorų užkepėlė
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
Jautienos troškinys su daržovėmis
TUNO SALOTOS (SU SVIESTINĖMIS SALOTOMIS)