Morkos su cukrumi

Kategorija: Salotos, mišrainės


Morkos su cukrumi

Paskelbė:
30 Rugpjūčio 2022
Tikriausiai tokias salotas mamos arba močiutės gamindavo daugumai. Nereikia nei pasakoti, kad šios salotos-desertas - tikras gėris. Na, o jei neragavusieji turėtų jų paragauti ir patys įsitikintų, kad sakau tiesą. Be to, esu aptikusi kelis šių salotų receptus ir angliškuose puslapiuose - ten jos pristatomos kaip originalus, šiuolaikinis vegetariškas užkandis. Šioms salotoms svarbūs tik du dalykai - pirma, kad morkos būtų nesuvytusios,saldžios, sultingos; antra - turėti namuose bent žiupsnį cukraus. Pastarasis visuomet būdavo baltas, nes apie rudąjį tuo metu žinojo nebent profesionalūs konditeriai. Naujieji receptai kaip man teko pastebėti, atvirkščiai, siūlo tarkuotas morkas gardinti ruduoju cukrumi, plakta grietinėle, riešutais, džiovintais vaisiais ir t.t. Galite išmėginti įvairius variantus, bet net paprasčiausios tradicinės salotos be nieko bus puikus pasirinkimas.




Ingredientai



  • morkos:  2 vidutinio dydžio(sultingos ir kuo saldesnės)
  • cukrus:  ~ 1 valgomasis šaukštas (arba pagal skonį)
  • aliejus: 1 arbatinis šaukštelis (nebūtinai)
  • džiovintas citvarinis kietis (citvaras): žiupsnelio (nebūtinai

Recepto paruošimas


1. Morkas nuskutame.
2. Morkas kruopščiai nuplauname.
3. Morkas sutarkuojame per smulkią tarką. Tinkamai sutarkuoti morkas svarbu - jeigu jos bus per stambiai sutarkuotos (per burokinę tarką arba šiaudeliais), salotoms trūks sultingumo. Antra vertus, sutrinti morkų iki tyrės irgi nereikia, tad bulvių tarka čia irgi netiks.
4. Į tarkuotas morkas įberiame maždaug pusę šaukšto cukraus ir išmaišome. Jeigu yra noras, galime pašlakstyti aliejumi (ir aš ir mama į morkų salotas aliejaus paprastai nepilam, bet gydytojai rekomenduoja tą daryti, kad organizmas galėtų efektyviau pasisavinti jose esantį karotiną).
5. Palaukiame 3-5 minutes, kol cukrus beveik ištirps. Sudedame į serviravimo dubenį, pabarstome likusiu cukrumi ir, jeigu turite - citvariniu kiečiu.
6. Valgykite tuojau pat kaip užkandį priešpiečiams, pavakariams ir panašiai, arba patiekite kaip sveikuolišką desertą. Tokios saldžios morkų salotos labai tiks ir vaikų stalui.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: